Fransa’da polis gösterileri

Fransa’da polis gösterileri

Hükümet, çalışma koşullarını protesto eden polisler için 250 milyon avro kaynak ayıracak

PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazereuve, hükümetin, çalışma koşullarını protesto eden polisler için 250 milyon avro tutarında ilave kaynak ayıracağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı François Hollande, akşam saatlerinde polis sendikaları temsilcilerini Elysee Sarayı’nda kabul etti. Toplantıya, Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas da katıldı.

İçişleri Bakanı Cazeneuve, toplantının ardından yaptığı açıklamada, polis sayısının artırılacağını ve polisin kullandığı araç ile teçhizatın daha modern hale getirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

"Polisin ihtiyaçları için bütçeden ilave 250 milyon avro kaynak ayrılacak" açıklamasında bulunan Cazereuve, gelecek yıl 4 bin 600 yeni polis kadrosu açılacağını bildirdi.

Cazereuve, polislerin kendilerini korumak için kullandığı kask ile kalkanların sayısının artırılacağını ve bunları daha modern hale getirileceğini, 21 bin 700 kurşun geçirmez çelik yelek, 5 bin 500 yeni silah ve 3 bin 80 yeni polis aracı için sipariş verileceğini söyledi.

Bakan Cazeneuve, polis sendikalarının meşru müdafaa hakkı ile ilgili yasada güvenlik güçlerinin lehine değişiklik yapılması talebi konusunda parlamentoda çalışma başlatılacağı sözü de verdi.

Fransa’da çalışma koşullarını protesto eden binlerce polis, başta başkent Paris olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde bugün protesto gösterileri düzenledi.

Çalışma koşullarının dışında son dönemde polislere yönelik bazı silahlı saldırılar, polis sendikalarının tepkisine yol açıyor. Sendikalar, ülke genelinde artan terör saldırıları yüzünden sürekli fazla mesaiye kalınmasından ve polislerin kendisini koruması için yeterli fiziksel araç ile gereçten yoksun olmasından şikayetçi.

Fransız polisi, ilk olarak geçen pazartesi gecesi Champs-Elysees Meydanı'nı 400 polis aracıyla kapatarak çalışma şartlarını protesto etti. Emniyet Genel Müdürlüğünün gösteriyle ilgili soruşturma başlatmasının ardından polislerin eylemleri son bir haftadır ülke genelinde aralıksız sürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler