Fransa'da milletvekili genel seçimine doğru

Fransa'da milletvekili genel seçimine doğru

Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Hamon, eski Başbakan Valls yerine Komünist Partisi'nin adayını destekleyecek

PARİS (AA) - Fransa'da gelecek ay yapılacak genel seçimlerde Sosyalist Parti'den (PS) Benoit Hamon'un, eski Başbakan Manuel Valls'e karşı Fransa Komünist Partisinin (PCF) adayını destekleyeceği bildirildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, geçen ay yapılan cumhurbaşkanı seçimi ilk turunda yarış dışı kalan PS'nin adayı Hamon, genel seçimlerde Valls'in aday olduğu bölgede ona karşı PCF'in adayı Michel Nouaille'i destekleyecek.

Hamon ve Valls, PS'nin cumhurbaşkanı adayı olmak için yarışmış, yarışın galibi Hamon olmuştu.

Cumhurbaşkanı seçim kampanyası döneminde Valls, Fransızlara Hamon'a değil Emmanuel Macron'a oy verme çağrısında bulunmuştu.

Hamon da cumhurbaşkanı seçiminde ilk turu kaybetmesinin ardından Macron'a destek vermişti.

Fransa'da genel seçim için kampanya dönemi dün başladı. Fransızlar 11 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. İlk turda en az yüzde 50 oy alan milletvekili adaylarının doğrudan Meclise gireceği yarışta, herhangi bir adayın yüzde 50'yi yakalayamadığı sandalyeler için ikinci tur seçimler yapılacak. İlk turda yüzde 12,5 ve üzeri oy alan adayların katılabileceği 18 Haziran'daki ikinci turda en fazla oyu alan aday milletvekili seçilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :