Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru

Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, cumhurbaşkanı adayı Fillon'un eşi ve çocukları hakkındaki suçlamalarla ilgili soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verilmeyeceğini açıkladı

PARİS (AA) - Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un eşi ve çocuklarıyla ilgili iddialara ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı alınmayacağına karar verdi.

PNF'ten yapılan yazılı açıklamada, Fransız polisinin teslim ettiği soruşturma raporundan hareketle eski Başbakanın eşi Penelope Fillon ve çocukları hakkındaki suçlamalara ilişkin süreçte takipsizliği gerektirecek bir durum olmadığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca ön soruşturmanın ceza kanununa ilişkin hükümlerine uygun bir şekilde devam ettirileceği belirtildi.

Fillon'un avukatı Antonin Levy ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, savcılığın duyurusunda konuyla ilgili yeni bir bilgi olmadığını ve Fillon hakkında henüz adli soruşturma açılmadığını söyledi.

Savcılık, Fillon’un eşinin 8 yıl süreyle mecliste hiç çalışmadan “danışman” sıfatıyla 900 bin avro maaş aldığı ve siyasetçinin iki çocuğuna senatoda iki yıl süreyle hiç çalışmadan yine “danışman” sıfatıyla 84 bin avro maaş ödendiği iddiaları üzerine ön soruşturma başlatmıştı.

Anketlerde cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen Fillon’un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi oldukça düşerken yarışı kazanma ihtimali oldukça zayıflamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :