Fransa'da cumhurbaşkanı seçimine doğru

Fransa'da cumhurbaşkanı seçimine doğru

Eski Fransa Başbakanı Valls:"İkinci tur için henüz bir şey belli değil. Bu seçimlerin farklı sonuçlara açık olacağını söylemiştim. Garantilenmiş bir yenilgiyle, muhtemel bir zafer arasında tercih yapacaksınız"- Eski Ekonomi Bakanı Hamon:"Bunlar sol kesim

PARİS (AA) - Eski Fransa Başbakanı Manuel Valls, Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimlere ilişkin, "İkinci tur için henüz bir şey belli değil. Bu seçimlerin farklı sonuçlara açık olacağını söylemiştim." dedi.

Ön seçimin ilk turunda ikinci olan Valls, oylama sonrası seçmenlere yaptığı konuşmada, ikinci turda eski Eğitim Bakanı Benoit Hamon'la yarışacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Manuel Valls, seçmenin önemli bir tercihle karşı karşıya olduğunu belirterek, "İkinci tur için henüz bir şey belli değil. Bu seçimlerin farklı sonuçlara açık olacağını söylemiştim. Bu akşamdan itibaren yeni bir kampanya başlayacak. Garantilenmiş bir yenilgiyle, muhtemel bir zafer arasında tercih yapacaksınız." diye konuştu.

Ön seçimde sürpriz yaparak ilk turda birinci olan Hamon ise seçmenleri ikinci tur için "daha büyük bir seferberliğe" davet etti.

Beniot Hamon, ilk turu kazanmasının sol kesim adına önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bunlar sol kesim adına koyduğumuz ilk tuğlalardır. Bana büyük sorumluluk getiren bu akşamı bir ilk etap olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Sosyalist Parti'nin internet sitesinde yer alan ilk tur sonuçlarına göre, Hamon oyların yüzde 36,21'sini alarak birinci oldu. Oyların yüzde 31,19'unu alan Valls ise en yüksek oy alan ikinci aday oldu.

Anketlerde ilk sırada yer alan Arnaud Montebourg ilk turda yüzde 17,62'lik oy oranıyla üçüncü olarak elendi. Adaylardan Vincent Peillon yüzde 6,83, François de Rugy 3,83 ve Sylvia Pinel ise yüzde 1,99 oy aldı.

Pinel Manuel ikinci turda Valls'e destek vereceğini açıklarken, Montebourg da seçmenlerine Beniot Hamon'a oy vermeleri çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :