Fransa'da aracı kundaklanan polislere madalya

Fransa'da aracı kundaklanan polislere madalya

Paris'te polis karşıtı gösteri sırasında aracı kundaklanan 2 polis memuruna altın madalya takıldı- İçişleri Bakanlığında düzenlenen törene Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da katıldı

PARİS (AA) - Paris'te yasaklanan "Polis şiddetine hayır" protestosunda aracı yakılan 2 polis memuruna madalya takıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin de katıldığı İçişleri Bakanlığında yapılan törende, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, araçları göstericiler tarafından molotofkokteyli ile ateşe verilen 2 polis memuruna altın madalya taktı.

Törende, polislere cesaretleri ve görevlerini başarıyla yerine getirdikleri için teşekkür edildi.

Hollande, törende yaptığı konuşmada, eylem ve protestolarda görevli her polise ayrı ayrı teşekkür ederken halkın polise tıpkı 13 Kasım saldırılarından sonra sahip çıktığı gibi destek olmasının önemine vurgu yaptı.

İnternete düşen ve yüzbinden fazla izlenen görüntülerde, göstericiler, 29 yaşındaki Martinik asıllı polis memuru Kevin Philippy ve kadın meslektaşı Alison Barthélemy'nin bulunduğu araca saldırıyor ve kırılan camından içeri molotofkokteyli atıyor.

Görüntülerde, göstericilerin, aracın içinden çıkan iki polis memuruna da saldırmaya çalıştığı görülüyor.

Sosyal medyada özellikle Philippy'nin göstericilere karşı kendini savunması büyük övgü ve beğeni toplarken kamuoyunda da cesaret örneği olarak yorumlandı.

Mart ayından bu yana yeni çalışma yasasına karşı düzenlenen protestolarda polisin göstericilere orantısız güç kullandığı yönündeki eleştiriler karşısında polis sendikaları harekete geçmiş ve polise destek eylemi düzenlemeye karar vermişti.

Buna karşı bir grup da "Polis şiddetine hayır" başlıklı başka bir eylem düzenlemek istemiş ancak eylem valilik tarafından yasaklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :