Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve IKBY heyeti görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve IKBY heyeti görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Dizayi ve beraberindeki heyeti Elysee Sarayı'nda kabul etti

ERBİL (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve beraberindeki heyeti Elysee Sarayı'nda kabul ettiği belirtildi.

IKBY'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre tarafların görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele, Erbil-Paris arasındaki dayanışma, IKBY'nin içerisinde olduğu mali kriz ve Irak'ın siyasi durumunu ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'in misafir heyete ülkesinin terörle mücadele konusunda Peşmerge güçlerine verdiği askeri yardımların devam edeceğini söylediği kaydedildi.

Öte yandan IKBY Hükümet Sözcüsü Dizayinin ise Peşmerge güçlerinin tüm dünya adına savaştığını belirterek, bölgeye yaptıkları askeri yardımlardan dolayı Fransa hükümeti ve halkına teşekkür ettiği aktarıldı.

Söz konusu toplantıda Hollande ve Dizayi'nin yanı sıra, Peşmerge Komutanları Cafer Şeyh Mustafa, Sirvan Barzani ve Irak Parlamentosu Milletvekili Viyan Dahil'in de hazır bulunduğu belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :