Fransa Bisiklet Turu

Fransa Bisiklet Turu

- Turun altıncı etabını, Dimension Data takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish kazandı- Cavendish, 29 etapla Fransa Bisiklet Turu'nda en fazla etap zaferi yaşayan ikinci bisikletçi unvanını tek başına ele geçirdi


İSTANBUL (AA) - Yol bisikletinin en prestijli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) altıncı etabını, Dimension Data takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Mark Cavendish kazandı.

Arpajon-sur-Cere ile Montauban yerel idaresi arasındaki 190,5 kilometrelik parkurda düzenlenen 103. Fransa Bisiklet Turu'nun altıncı etabını Mark Cavendish, 4 saat 43 dakika 48 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı.

Altıncı etapta, Etixx-Quick Step takımından Alman Marcel Kittel ikinci, Fortuna-Vital Concept takımından Büyük Britanyalı Daniel Mc Lay ise üçüncü sırada yer aldı.

Genel klasmanda liderliğini sürdüren Belçikalı bisikletçi Greg van Avermaet ise yarınki etapta sarı mayoyu taşımaya devam edecek.


- Cavendish en fazla etap kazanan ikinci bisikletçi


Fransa Bisiklet Turu'nun 6. etabını ilk sırada bitiren Cavendish, en fazla etap kazanan bisikletçiler sıralamasında ikinciliği paylaştığı efsane bisikletçi Bernard Hinault'yu geçti.

Turda 29 etabı önde bitiren Cavendish, 34 birincilikle bu alandaki rekorun sahibi Eddy Merckx'e biraz daha yaklaştı.

Turun yedinci etabı, L'Isle-Jourdain ile Lac de Payolle yerel idaresi arasındaki 162,5 kilometrelik dağlık parkurda yarın koşulacak.

Bu yıl 103'üncüsü organize edilen Fransa Bisiklet Turu, 24 Temmuz Pazar günü Fransa'nın başkenti Paris'te son bulacak. Tura katılan sporcular, 21 etap sonunda 3 bin 519 kilometre pedal çevirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :