Fransa Başbakanı Valls Atina'da

Fransa Başbakanı Valls Atina'da

Valls:- "(Fransız şirketlerine) Gelin Yunanistan'da yatırım yapın"- Yunanistan Başbakanı Çipras:- "Fransa, Yunanistan'dan her ay 400 sığınmacı alacak"

ATİNA (AA) - Fransa Başbakanı Manuel Valls, Atina ziyaretinde Fransız şirketlere Yunanistan'a yatırım çağrısında bulundu.

Valls ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Fransa'nın Yunanistan'ın yanında yer aldığını vurgulayan Valls, "Yunanistan olmadan bir avro bölgesi veya Schengen anlaşması, bizim paylaşmadığımız bir Avrupa anlayışını temsil ediyor." şeklinde konuştu.

Valls, Yunanistan ve kreditörler arasındaki görüşmelerde ülkenin reformları hızlı bir şekilde gerçekleştireceğine inandığını belirterek, kurtarma paketinin yeni kredi diliminin yakında ödeneceğine inandığını söyledi.

Çipras ise iki ülke arasındaki işbirliğine dikkati çekerek, Fransa'nın, kreditörleriyle yaşadığı zorlu müzakere döneminde Yunanistan'ı her zaman desteklediğini belirtti.

İki ülke arasında stratejik ortaklık ilişkisine yönelik yol haritasını içeren bir anlaşmanın imzalandığını ifade eden Çipras, inşaat, enerji, turizm, kültür ve kamu yönetimi alanlarındaki yatırımların öncelikli olacağını bildirdi.

Sığınmacı sorununa ilişkin Fransa'nın yeniden yerleştirme programı kapsamında Yunanistan'dan en çok sığınmacıyı kabul eden ülke olduğuna işaret eden Çipras, "Fransa, Yunanistan'dan her ay 400 sığınmacı alacak." şeklinde konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :