Flaş tahmin! Altın ve doların fiyatı düşecek!

Flaş tahmin! Altın ve doların fiyatı düşecek!

Altın ve doların Kasım ayı ortalarından itibaren düşüşe geçeceği tahmininde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Kasım’da para piyasalarını neler bekliyor?" diye sorup cevabını da kendisi verdi. Kasım ayında beklediği gelişmeleri sıralayan İslam Memiş, "Eğer bu tahminim gerçekleşirse dolar/TL kuru 9,20, altının gram fiyatı 525, gümüşün gram fiyatı 7,15 liraya gerileyebilir" tahmininde bulundu. İşte İslam Memiş'in yeni yazısından çarpıcı satır başları.

BU DÖNEMDE ALTIN VE DOLAR ALMAMAK GEREKİYOR

Bu süreçte “Yüksek fiyatlardan dolar, altın veya gümüş almamak gerektiğini, TL’de yakalanmış kişilerin beklemesi gerektiğini, panik ve korkuyla alım yapmanın yanlış bir karar olduğunu” belirttiğimi anımsatmak isterim. Yine aynı öngörüm devam ediyor. Panik ve korkuyla kısa vadeli alım yapılmamalı.

AŞAĞI YÖNLÜ TRENDLER BAŞLAYABİLİR

Kasım ayının sonuna kadar şu bant aralıklarını takip etmek gerekli! TCMB, Kasım’da dolar/TL kurunun 9,40-9,70 lira bant aralığında tutmayı başarırsa, Kasım toplantısında faizlere dokunmazsa, dış politikada olumlu açıklamalar gelirse (ki geleceğini öngörüyorum) dolar/TL kuru, altın ve gümüşün gram fiyatlarında aşağı yönlü trendler başlayabilir diye tahmin ediyorum.

DOLAR 9.20, GRAM ALTIN 525 TL, GÜMÜŞ İSE 7.15 LİRAYA GERİLER

Eğer bu tahminim gerçekleşirse dolar/TL kuru 9,20, altının gram fiyatı 525, gümüşün gram fiyatı 7,15 liraya gerileyebilir. Ekim stresi, Kasım’da yerini normalleşmeye bırakabilir. Ondan sebep alım için uygun bir ortam görmediğimi tekrar belirtmek isterim.

TL'DE BEKLEYENLER SABIRLA BEKLEMEYE DEVAM

Ancak yükselişlerin satış fırsatı, Kasım’da öngördüğüm düşüşlerin de alım fırsatı olacağını düşünüyorum. TL’de bekleyenlerin sabırla beklemeye devam etmesi gerektiğini, yılın son alım fırsatı olacağını düşündüğümden orta ve uzun vadeyi beklemenin önemli olduğunu tekrar belirtmek isterim.

ARALIK VE OCAK PİYASALAR İÇİN DAHA STRESLİ OLACAK

Aralık ve Ocak aylarının para piyasaları için daha stresli geçeceğini, Kasım’da öngördüğüm düşüşlerin orta ve uzun vade için “hazırlık ayı” olduğunu unutmamak gerek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum