Fiziki yeterlilik testini geçemeyen subay adaylarına gerekçesi bildirilecek

Fiziki yeterlilik testini geçemeyen subay adaylarına gerekçesi bildirilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezi Komutanlığına başvuran adaylardan fiziki kontrol aşamasını geçemeyenlere gerekçesi bildirilecek

ANKARA (AA) - Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezi Komutanlığına başvuran adaylardan, fiziki kontrol aşamasını geçemeyenlere gerekçesi bildirilecek.

"Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle "temin merkezi"nin tanımı, "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin temin faaliyetlerine yönelik kadrolanmış birimi" olarak değiştirildi.

Subay Eğitim Merkezi Komutanlığına başvuracak sivil kaynaklı adaylarda, "herhangi bir nedenle askeri okullardan, emniyet teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmaları, sivil okullardan çıkarılmamış olmaları" şartı aranacak.

Merkezi sınav komisyonu, başkanı en az albay rütbesinde ve biri öğretim elemanı olmak üzere üç personelden oluşacak. İçişleri Bakanı'nın oluru ile belirlenen komisyon, sınavların mevzuata uygun yapılmasını takip ve kontrol edecek.

Fiziki kontrol komisyonu, adayların fiziki yeterlilik testi öncesi boy, kilo değerlerinin ölçülmesi ve bedeni şartları karşılama durumları ile renk körlüğü ile fazla veya eksik uzuvlarının olup olmadığının değerlendirilmesi amacıyla temin merkezleri tarafından belirlenen yeteri kadar subay veya astsubaydan oluşacak. Komisyona yardımcı sağlık personeli de alınabilecek.

Komisyon, İçişleri Bakanı'nın, biri öğretim elemanı (sivil veya subay), biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşacak.

Adayların fiziki kontrolde değerlendirileceği kriterler, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Temin Merkezince belirlenecek.

Fiziki kontrol komisyonunca, standartları sağlayamayan adaylar hakkında "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz." şeklinde karar verilecek ve bunun gerekçesi de adaya bildirilecek. Hakkında olumsuz karar verilen adaylar, sınav aşamalarına geçemeyecek.

Öğrenciliğin sona erdirildiği durumlara "giriş şartlarında belirtilen yükseköğretim kurumlarından kesin kayıt tarihine kadar mezun olamamak" da eklendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :