Fitch İKB'nn kredi notunu teyit etti

Fitch İKB'nn kredi notunu teyit etti

Fitch, İslam Kalkınma Bankası'nın "AAA" olan uzun vadeli kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise "durağan" olarak belirledi

ANKARA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İslami Kalkınma Bankası’nın (İKB) "AAA" olan uzun vadeli kredi notunu teyit ederek, not görünümünü ise "durağan" olarak belirledi.

İKB'den yapılan açıklamada, bankanın "AAA" olan kredi notunun teyit edilmesinin ve durağan görünümünün diğer bölgesel çok taraflı kalkınma bankalarına kıyasla, özellikle mükemmel sermayesine ve likiditesine, ödeme konusunda düşük riskleri yansıttığı belirtildi.

Bankanın İslam dünyasında çok uluslu kalkınma bankaları içinde en yüksek kredi notuna sahip olduğu vurgulanan açıklamada, 'AAA' kredi notunun, bankanın kalkınma görevini yerine getirmesi için harici kaynakları harekete geçirme kapasitesini arttırmasına ve İslami finans sektörünün gelişmesinde öncü rol oynamasına katkı yapacağı kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, İKB'nın 1973'te, İslam Konferansı Örgütüne üye ülkeler tarafından kurulan bankanın, üye ülkeler ve Müslüman toplumların ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçladığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Bandar Hajjar, bankaya üye ülkeleri ve banka çalışanlarını tebrik ederek, bankanın verimliliği ve etkinliğini artırmak için azami gayret göstereceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :