Fırtına Konya'yı kırdı geçirdi

Konya'da bugün öğleden sonra başlayan şiddetli fırtına kentte önemli hasarlara yol açtı. İşte detaylar...

Konya'da bugün ikindi saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, kent merkezinde önemli hasarlara neden oldu. Kentte birçok noktada ağaçlar devrildi, direkler yıkıldı ve çatılar uçtu. Yetkililer, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırıyor.

f1.jpg

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre ise, Kampüs tramvay hattının Aladdin Durağı bölgesinde bir ağaç hat üzerine devrilirken, Kule Durağı bölgesinde ise elektrik hatlarına zarar veren bir poşet tespit edildi. Bu durum nedeniyle tramvay hattı geçici olarak beklemeye alındı.

f2.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya için gün boyunca gök gürültülü sağanak yağışların ve kuvvetli fırtınanın süreceğini belirtmişti. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmıştı.

f3.jpg

Ekipler, olası hasarları tespit etmek ve ihbarlara cevap vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da yetkililerin uyarılarını dikkate alarak gerekli tedbirleri almaya çağrılıyor.

f4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.