Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı

Harekat kapsamında dün terör örgütü DEAŞ'a ait 52, PKK/PYD'ye ait 13 hedef vuruldu

ANKARA (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün terör örgütü DEAŞ'a ait 52, PKK/PYD'ye ait 13 hedef vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 80'inci güne gelindi.

Harekat kapsamında dün muhalif unsurların Rai'deki 9 meskun mahalin ele geçirilmesi amacıyla başlattığı taarruzda, DEAŞ terör örgütünün direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamadı. Gün içindeki çatışmalarda 8 muhalif şehit oldu, 7 muhalif yaralandı.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 187 meskun mahalde, yaklaşık bin 519 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.

Tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a ait 52 ve PKK/PYD'ye ait 13 hedef vuruldu. Atışlar sonucu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmedi. Koalisyon güçleri tarafından Şuvayhat Şadır bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik gerçekleştirilen hava harekatında ise bir silah monteli araç, bir Doçka uçaksavar ve bir savunma mevzii imha edildi.

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde 6 el yapımı patlayıcı imha edilirken harekatın başından bu yana etkisiz hale getirilen mayın sayısı 36, el yapımı patlayıcı sayısı bin 495 oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :