Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı

Önceki gün şehit olan Uzman Çavuş Güngör, Denizli'de toprağa verildi

DENİZLİ (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör, memleketi Denizli'nin Acıpayam ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Güngör'ün naaşı, Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'nda bulunan 11. Komando Tugay Komutanlığı'ndaki hastanenin morgundan alınarak Acıpayam ilçesi Güney Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Baba ocağında helallik alındığı sırada şehidin eşi Ayşe Güngör, "Ben seni böyle göndermedim Emin'im, çocukların sensiz ne yapacak ? Al bayraklara mı sarılacaktın sen ? Emin'im, sana uzanan eller kırılsın, Allah'ım başka kimsenin yüreği yanmasın." diye ağıt yaktı.

Şehidin kızları Miraç (15), Sonay (14) ve Ceylin Güngör (9), bir süre önce kalp ameliyatı geçiren babası Ali (81) ile şehit haberini aldıktan sonra rahatsızlanarak dün anjiyo olan annesi Menendi Güngör de oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alındıktan sonra yapılan duanın ardından şehidin naaşı, Acıpayam Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın Cumhuriyet Meydanı'nda kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, Acıpayam Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Vali Ahmet Altıparmak, Afyonkarahisar İkmal Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve milletvekilleri hazır bulundu.

Yaklaşık 18 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Güngör'ün, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki 18. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı bildirildi.

Güngör, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab'da terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerle yaşanan çatışmada önceki gün şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :