Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı

Belediye Başkanı Hasan Kara ile eşi Gülsen Kara, Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde yaralanan askerleri ziyaret etti

KİLİS (AA) - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile eşi Gülsen Kara Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde yaralanan askerleri ziyaret etti.

Kilis Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralı askerleri ziyaret eden Kara ve beraberindekiler, Başhekim Dr. Erşan Öztin'den bilgi aldı.

Hasan Kara, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralanan askerlerin genel anlamda sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Bir askerin ambulans uçakla GATA'ya sevk edileceğini onun dışında herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı'ndan dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Harekatın esas amacı Türkiye'nin sınırlarını terör örgütlerinden korumak. Bizim sınırımızda da çok yoğun terör örgütü yapılanmaları vardı. Bu doğrultuda Kilis en çok sıkıntı çeken ve problem yaşayan ilimizdi. Bundan dolayı bizler bayağı rahat ettik. Bu rahat etmenin sonucunda askerlerimiz ne yazık ki yaralanıyor veya şehit düşüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu konuda hastane yetkililerimize teşekkürlerimi iletiyorum, gerçekten gece gündüz demeden büyük çaba sarf ediyorlar."

Ziyarette askerlere belediye kurslarında eğitim gören kadınlar tarafından hazırlanan pasta ve yemekler ikram ettiklerini aktaran Kara, amaçlarının onların hem moral bulmasını sağlamak hem de ev özlemini dindirmek olduğunu belirtti.

Kara, Kilis halkının 7'den 70'e polisin ve askerin yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, sabah saatlerinde El-Bab bölgesi yakınlarında düzenlenen saldırıda yaralanan askerler, Kilis ve Gaziantep'te tedavi altına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :