Final Maçı Konya'dan Ankara'ya Alındı

Final Maçı Konya'dan Ankara'ya Alındı

Diyarbekirspor’un baskısı ve itirazı sonuç verdiği Spor Toto 3. Lig Play Off final maçı Konya’dan Ankara’ya alındı.

Diyarbekirspor'un baskısı ve itirazı sonuç verdiği Spor Toto 3. Lig Play Off final maçı Konya'dan Ankara'ya alındı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dün öğle saatlerinde Diyarbekirspor'a gönderilen resmi yazı ile 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'da Konya Atatürk Stadyumu'nda oynanacağı açıklanan final maçı yeşil kırmızılı kulübün itirazı sonucu Ankara 19 Mayıs Stadyumu'na alındı. Yeşil kırmızılı kulüp geçmiş yıllarda sporda yaşanan Konya-Diyarbakır gerginliğini gerekçe göstererek bu durumun güvenlik açısından sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çekti ve bu nedenle yerin değiştirilmesini talep etti.

Ofspor kulübünün de Konya'yı mesafe uzaklığı nedeniyle istememesi üzerine iki kulüp uzlaştı. Bunun üzerine uygun yer arayan Futbol Federasyonu, daha önce güvenlik gerekçesiyle federasyonun talebini red eden Ankara Valiliği ve emniyeti ile yeniden temasa geçti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir ve TFF Asbaşkanı Ali Düşmez'in girişimleri sonucu Ankara Valiliği ve emniyeti ikna edilerek, güvenlik için gerekli izin yazısı alındı.

TFF AÇIKLAMA YAPTI

Daha önce Adliyespor-Diyarbekirspor maçları için Ankara'da uygulanan seyirci yasağı finalde uygulanmayacak. Diyarbekirspor, maçın Konya'dan Ankara'ya alınması nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu karardaki katkılarından dolayı TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, TFF Asbaşkanı Ali Düşmez, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ankara Valiligi, Ankara Emniyeti ve TFF mensuplarına teşekkür ediyoruz. Tüm taraftarlarımızı tarihi finalde takımımıza destek vermeye davet ediyoruz" denildi.

Etiketler :