Final dershanesi tercih standı açtı

Final dershanesi tercih standı açtı

Final Dershanesi öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun bir meslek seçmelerine yardımcı olmak için zafer meydanına stant açtı.

Final Dergisi Dershanesi Konya Şubesi Yöneticisi Ahmet Güney “Öğrencilerimizin bilinçli tercih yapmaları için bu standı açtık. Dershanemiz öğrencisi olsun olmasın bütün öğrencilerimize yardımcı oluyoruz” dedi. Güney şunları kaydetti:

Üniversite sınavı gibi önem arz eden tercih dönemine girilmiştir. Bir adayın ilgilerine ve yeteneklerine uygun bir meslek seçmesi yaşam başarısının en önemli adımıdır. Bu aşamada doğru bir tercih yapamayan gençlerimiz girdikleri okulları ya isteksizce okumak ya da tekrar sınava girmek durumuyla karşılaşmaktadırlar. Her iki durum da zaman ve kaynak israfına yol açmaktadır. Hatta bazen iki üniversite bitirdiği halde henüz yeteneklerine uygun bir mesleği bulamayan insanlara bile rastlıyoruz. Öğrenciler bazı fakülteleri adının cazibesine kapılarak yazıyor ancak okula başladığında büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bu yüzden sevgili öğrencilerimizin bilinçli tercih yapmalarını diliyoruz. Gerek Final Dershanelerinin kendi binalarında gerekse Zafer Meydanı eski Kız ortaokulunun bitişiğinde kurulan stantlarda uzman öğretmen ve Rehberlik servisimiz SBS ve ÖSS öğrencilerimize yardımcı olmaktadırlar.

Final Dergisi Dershanesi ÖSS Şubesi Müdürü Hüseyin Uçar da beklediği puanı alamayan öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Uçar, “Öğrencilerimiz bir yandan okul, bir yandan dershane, bir yandan yazılı sözlü, ödev ve orta öğretim başarı puan durumunu yükseltmek için çırpınmaları, diğer yandan dershane denemeleri derken evlatlarımız yorgun düşüyorlar. Ama mezun olunca artık okul yok, yazılı, sözlü ve ödevler yok. Sadece dershaneye gelip, etütlerde hocalarıyla daha çok iç içe olacaklar. 40 yıl mutsuz bir mesleği yapmaktansa 39 yıl mutlu olsunlar. Eş ve iş bir insanın hayatında çok önemlidir. Bu yüzden bu yıl istediği üniversiteyi kazanamayan son sınıf öğrencisi olup, mezun olan öğrenciye bir hak daha verilmelidir. Baskı yapılmamalıdır. Allah gençlerimizin akıl ve beden sağlığını korusun. En büyük zenginlik onların sağlıklı olmasıdır. Bir yıl geç olsun ama istediği fakülte olsun” dedi.