Filistinli Alimler Birliği'nden Halep'e destek gösterisi

Filistinli Alimler Birliği'nden Halep'e destek gösterisi

Filistinli Alimler Birliği Başkanı Ebu Ras:"Alimlerin zulme sessiz kalması, vahşetin artarak devam etmesine neden oluyor"

GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistinli Alimler Birliği, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla destek gösterisi düzenledi.

Filistinli Alimler Birliği Başkanı Mervan Ebu Ras yaptığı konuşmada, Halep'teki katliamda yüzlerce masumun hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Halep'te yaşanan yıkım ve katliam insanlık değerlerine saldırıdır. Buna sessiz kalmak insanlığa leke olarak yeter." dedi.

Ebu Ras, "Alimlerin zulme sessiz kalması, vahşetin artarak devam etmesine neden oluyor." ifadesini kullandı.

Göstericiler, "Halep'teki çocukların cansız bedenleri insanlığın yüz karası", "Halep halkının tehciri yalnızca siyonist rejime hizmet eder." yazılı pankartlar taşıdı.

Halep'te çarşamba akşamı Esed güçleri ile muhalifler arasında Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda ateşkes sağlandığı ve sivillerin bölgeden çıkarılacağı bildirilmiş, İran komutasındaki Şii milisler ile rejim kuşatmasındaki doğu Halep'ten yola çıkan ilk tahliye konvoyu, perşembe günü muhaliflerin kontrolündeki bölgeye ulaşmıştı.

Ancak ateşkes anlaşmasına rağmen bölgeden sivil halka yönelik katliamlara ilişkin haberler ve görüntüler gelmeye devam ediyor.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler