Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

GAZZE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde geçen yıl kaçırılan 4 Filistinli gencin akıbetinin ortaya çıkarılması talebiyle Gazze'de eylem düzenlendi....

GAZZE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde geçen yıl kaçırılan 4 Filistinli gencin akıbetinin ortaya çıkarılması talebiyle Gazze'de eylem düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binasının önünde bir araya gelen onlarca Filistinli, üzerinde "Kaçırılanları geri getirin" ve "Zorla kaybettirme insanlığa karşı bir suçtur" yazan dövizler taşıyarak, geçen yıl Kuzey Sina'da kaçırılan Filistinli 4 gencin akıbetinin ortaya çıkarılmasını talep etti.

Mısır makamlarına çağrıda bulunan Filistinli eylemciler, kaçırılan gençlerle ilgili çalışma talebini içeren mektubu Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

AA muhabirine konuşan "Mısır'da Kaçırılanlarla Dayanışma Topluluğu" üyesi Muhammed Ebu Lubde, yakınlarının, Gazze'den yola çıktıktan sonra Mısır topraklarında kaçırılmasının üzerinden bir yıl geçtiğini, hala hayırlı bir haberin gelmesi ümidiyle yaşadıklarını söyledi.

Ebu Lubde, başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere bölgesel ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına Gazzelilere "güvenli seyahat hakkı" sağlamaları çağrısında bulundu.

Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na giden bir yolcu otobüsü, 19 Ağustos 2015'te ateş açılarak durdurulmuş ve otobüsteki 4 Filistinli genç kaçırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :