Filistin'deki yerel seçim kararı

Filistin'deki yerel seçim kararı

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri:- "Yüksek Adalet Mahkemesi'nin seçimle ilgili karar verme yetkisine sahip olmaması ve kararın Filistin'deki bölünmeyi güçlendirmesi nedeniyle Hamas Hareketi bu hükmü kabul etmiyor"

GAZZE (AA) - Hamas Hareketi, Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nin seçim konusunda karar verme yetkisine sahip olmaması nedeniyle Gazze Şeridi'nin seçim kapsamı dışında bırakılması kararını kabul etmediklerini ve bu hükmün siyasi olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "Yüksek Adalet Mahkemesi'nin seçimle ilgili karar verme yetkisine sahip olmaması ve kararın Filistin'deki bölünmeyi güçlendirmesi nedeniyle Hamas Hareketi bu hükmü kabul etmiyor." dedi.

Hamas'ın daha önce belirlenen 8 Ekim'de seçim sürecini tamamlama seçeneğinde ısrarcı olduğunu ifade eden Ebu Zuhri, "Yüksek Adalet Mahkemesi'nin Kudüs hariç Batı Şeria genelinde seçim sürecinin sürdürülmesine hükmetmesi, kararın siyasi olduğunu gösteriyor. Seçimin daha önce ertelenmesinin ana nedeni Kudüs'te seçim yapılmamasıydı." diye konuştu.

Gazze'nin seçim kapsamı dışında tutulmasından Fetih Hareketinin sorumlu olduğunu ifade eden Ebu Zuhri, Merkezi Seçim Komisyonunu belirlenen tarihte seçimin yapılması konusunda ısrarcı olmaya çağırdı.

Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi, dün, Gazze Şeridi'nde yerel seçim yapılmaması yönünde karar vermişti. Mahkeme daha önce verdiği kararda, Batı Şeria ve Gazze'de 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimin açılan 2 dava nedeniyle durdurulduğunu bildirmişti.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve seçime katılmamıştı.

Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği seçimler ise en son 2005 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :