Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğü" bitirme çabaları

Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğü" bitirme çabaları

Ablukayı Kırma Halk Komitesi Başkanı Hudari:"(Filistin uzlaşısında) Başarının dışında herhangi bir senaryo halk tarafından reddedilmektedir"

GAZZE (AA) - Gazze'deki Ablukayı Kırma Halk Komitesi, diyalog görüşmelerine katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Hamas ve Fetih heyetlerinden Filistin uzlaşısını başarıya ulaştırmalarını istedi.

Komite Başkanı Cemal el-Hudari, yaptığı yazılı açıklamada, Fetih ve Hamas heyetine, bölünmüşlüğü bitirecek, Filistinlileri kapsamlı gerçek uzlaşıya ve ortaklığa kavuşturacak bir anlaşmaya varmadan Kahire'den ayrılmamaları çağrısında bulundu.

Açıklamasında, "(Filistin uzlaşısında) Başarının dışında herhangi bir senaryo halk tarafından reddedilmektedir." ifadesini kullanan Hudari, atmosferin halk uzlaşısına hazır olduğunu, Filistinli grupların önünde de birleşmekten başka bir seçenek bulunmadığını kaydetti.

Hudari, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukaya karşı koymak için uluslararası toplum, Müslümanlar ve Araplar tarafından desteklenen bir Filistin planının ortaya konulmasının zorunlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Hamas ve Fetih heyetlerinin, Mısır'ın başkenti Kahire'deki diyalog görüşmelerine katılmak üzere bugün Filistin'den ayrıldığı bildirilmişti.

Heyete, Filistin dışından Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ile bazı yetkililerin katılması bekleniyor.

Fetih ile Hamas, Mısır tarafının geçen hafta yaptığı Kahire'de toplanma çağrısına olumlu yanıt vermişti.

Heyetlerin, "Filistin hükümetinin görevi teslim alma ve diyalog" sürecini görüşmek üzere yarın Mısır gözetiminde bir araya gelmesi bekleniyor.

Mısır İstihbarat Biriminden Tümgeneral Hemmam Ebu Zeyd ile Tümgeneral Samih Kamil başkanlığındaki heyet, Filistin hükümetinin görevi teslim alma sürecini incelemek üzere geçen hafta Gazze Şeridi'ni ziyaret etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :