Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğü" bitirme çabaları

Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğü" bitirme çabaları

Mısırlı güvenlik heyeti, Filistin hükümetinin görevi teslim alma sürecini incelemek üzere Gazze'ye geldi

GAZZE (AA) - Mısırlı güvenlik heyeti, Filistin hükümetinin görevi teslim alma sürecini incelemek üzere Gazze Şeridi'ne ulaştı.

Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan bölgeye giren heyet, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile hareketin Gazze'deki merkezinde bir araya geldi.

Mısır İstihbarat Biriminden Tümgeneral Hemmam Ebu Zeyd ile Tümgeneral Samih Kamil'in yer aldığı heyetle yapılan görüşmede, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar ile Gazze'deki Emniyet Şube Başkanı Tümgeneral Tevfik Ebu Naim de bulundu.

Bölgeye, Filistin hükümetinin görevi teslim alma sürecini incelemek üzere geldiği belirtilen heyet, Gazze Şeridi ile Mısır sınır bölgesinin yanı sıra Refah Sınır Kapısı'nı denetledi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, kaçakçılık eylemlerini durdurmak için geçen aylarda sınır bölgesinde geniş çaplı güvenlik önlemleri almıştı. Söz konusu önlemler, Hamaslı liderler ile Mısırlı yetkililer arasında sağlanan anlaşmalar kapsamında gerçekleştirilmişti.

Gazze'de 2007'den bu yana kontrolü elinde bulunduran Hamas ile Ramallah'taki Filistin yönetimi arasındaki siyasi uzlaşı arayışları çerçevesinde Hamas, 17 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiğini duyurmuş, Filistin hükümetinin Gazze'de görevi devralmasına, genel seçimlere gidilmesine ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah da geçen salı günü uzlaşı hükümetinin Gazze'de görevi teslim almaya başladığını açıklamıştı. Öte yandan Filistin Uzlaşı Hükümeti üyelerinin yarın Gazze'ye gitmesi ve Bakanlar Kurulunun salı günü burada toplanması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :