Filistin'de "9. Arap atları güzellik yarışması"

Filistin'de "9. Arap atları güzellik yarışması"

Filistin Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Muhtesib:- "Filistin'in uluslararası özelliklerde en güzel Arap atlarına sahip olduğunu ve Filistin halkının işgale rağmen günlük hayatını doğal şekilde sürdürdüğünü dünyaya göstermek istiyoruz"

ERİHA (AA) - Filistin'de Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kentinde, "Arap atları güzellik yarışması" düzenlendi.

Batı Şeria, Kudüs ve İsrail'deki yeşil hat içinde yer alan bölgelerden getirilen 216 safkan Arap atı, hünerlerini sergileyip dereceye girebilmek için sahipleriyle beraber ter döktü.

Filistin Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Abid el-Muhtesib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin'in uluslararası özelliklerde en güzel Arap atlarına sahip olduğunu ve Filistin halkının işgale rağmen günlük hayatını doğal şekilde sürdürdüğünü dünyaya göstermek istiyoruz. İlk dörde giren atlarımızı ödüllendireceğiz." dedi.

Jüri heyetinin çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerinden geldiğini ifade eden Muhtesib, Uluslararası Binicilik Federasyonu tarafından resmi olarak tanınmaları için çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Muhtesib son olarak, yarışmanın iki gün süreceğini sözlerine ekledi.

Filistin'de 2014 yılından bu yana, ülkenin çeşitli bölgelerinden getirilen safkan Arap atlarının katıldığı müsabaka yılda birkaç kez düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :