Filistin ve İsrail arasındaki gerginlik

Filistin ve İsrail arasındaki gerginlik

Ekim ayından bu yana, İsrail güçlerinin saldırılarında 172 Filistinli hayatını kaybetti, 15 bin 645 kişi yaralandı - Filistinlilerin saldırılarında ise 30 İsrailli öldü, 301'i yaralandı

KUDÜS (AA) - Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de Ekim 2015'ten bu yana İsrail güçlerinin saldırıları sonucu 172 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 15 bin 645 kişinin yaralandığı açıklandı.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, ekim ayının başından bu yana İsrail güçlerinin saldırılarında Kudüs'te 37, Batı Şeria'da 108, Gazze'de 25, İsrailli Araplardan 2 kişi olmak üzere 172 Filistinlinin öldüğü 15 bin 645 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 27 kişinin 2016 yılında öldürüldüğü ifade edilirken bunlardan 34'ünün çocuk, 13'ünün de kadın olduğu kaydedildi.

- Ekim ayından bu yana 30 İsrailli öldü

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamada ise olayların başlamasından bu yana Filistinlilerin saldırılarında 30 İsraillinin öldüğü, 27'si ağır 301'nin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada eylemlerin, bıçaklı saldırı, taş atma, ateş etme ve araçla çarpmak suretiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :