Filistin Ulusal Konseyinden İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

Filistin Ulusal Konseyinden İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

FKÖ'ye bağlı Filistin Ulusal Konseyi:- "Müslümanların Mescid-i Aksa'daki en doğal hakkı olan ibadetlerini yerine getirebilmesi için gerekli korumanın sağlanması gerekiyor"

AMMAN (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Ulusal Konseyi, İsrail'in saldırıları karşısında Mescid-i Aksa'daki ibadet hakkının korunması gerektiğini belirtti.

Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in işgal altındaki Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların devam etmesi, orada ibadet edenlerin zorla çıkarılması Filistin halkının dini hakları ile Arap ve İslam ümmetine yönelik bir saldırı, mübarek ramazan ayının hürmetini açık şekilde ihlaldir." ifadeleri kullanıldı.

Aksa'da her türlü dini ibadetlerin yapılabilme hakkının sadece Müslümanlara ait olduğu kaydedilen açıklamada, işgalci İsrail'in bunu yasaklayamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Müslümanların Mescid-i Aksa'daki en doğal hakkı olan ibadetlerini yerine getirebilmesi için gerekli korumanın sağlanması gerekiyor." denildi.

- Kutsal değerlere saldırı

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim ez-Zanun ise işgalci İsrail'in Aksa'ya yönelik baskınlarıyla ibadet yapanları engellemek ve korkutmak böylece Yahudi yerleşimcilerle fanatik Yahudilere İslam dini ile Aksa'nın kutsal değerleri hürmetine saldırmak için geniş bir kapı açmanın hedeflendiğini kaydetti.

İsrail'in Müslüman ve Hristiyanların kutsal değerleri ile işgal altındaki Kudüs'e yönelik saldırgan siyasetiyle uluslararası kanun ve meşru kararları ihlal ettiğini belirten Zanun, şunları söyledi:

"Kudüs kenti, Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal değerleriyle ancak uluslararası meşru kararlar uyarınca bağımsız Filistin devletinin başkentidir. İşgalci Yahudileştirme siyaseti, oradaki Müslüman Arap dokusunu değiştiremeyecek."

Zanun ayrıca İsrail Yahudi yerleşim projesinin bir planı olduğu için Fransız Alstom şirketinin, işgal altındaki Kudüs'te planlanan hafif raylı tren projesinde yer almasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

İsrail polisi, cumartesi günü, geceyi ibadetle geçirmek üzere Harem-i Şerif'te kalan onlarca Filistinliyi çıkarmak için Mescid-i Aksa'ya gece baskını düzenlemişti. İsrail polisi, geceyi ibadetle Harem-i Şerif'te geçirmek isteyen onlarca Müslümanı zorla kutsal mabedin dışına çıkarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :