Filistin Toprak Günü

Filistin Toprak Günü

Sanat ve Zanaat Köyü Merkezi Müdürü Şegele:"Filistinliler bu günü farklı şekilde yaşamak istedi. Filistin davası tarihinde önemli bir nokta olan bu günü yaşatmak için sergi açtık"

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde Toprak Günü münasebetiyle geleneksel Filistin kültürünü yansıtan ürünlerin yer aldığı bir sergi açıldı.
Gazze Belediyesi tarafından Sanat ve Zanaat Köyü isimli merkezde düzenlenen sergide, Filistin davasını sembolize eden ve Filistin kültürünü yansıtan bazı eşyalar sergilendi.
AA muhabirine konuşan Sanat ve Zanaat Köyü Müdürü Nihad Şegele, "Filistinliler bu günü farklı şekilde yaşamak istedi. Filistin davası tarihinde önemli bir nokta olan bu günü yaşatmak için sergi açtık." dedi.
Şegele, sergi aracılığıyla bu topraklar üzerinde Filistin halkı olarak varlıklarını ve İsrail'in ihlallerine rağmen topraklarına bağlılıklarını göstermeyi amaçladıklarını kaydetti.
Sergiye 10 sanatçının katıldığını söyleyen Şegele, geleneksel Filistin ürünleri ve kıyafetlerin de ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu ifade etti.

Filistin Toprak Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :