Filistin Toprak Günü

Filistin Toprak Günü

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine müdahalesinde bir Filistinli yaralandı

NABLUS (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Nablus kentinde "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe müdahalesinde bir kişi gerçek mermiyle yaralanırken, atılan gazdan etkilenen onlarca kişi de boğulma tehlikesi geçirdi.

Nablus'a bağlı Madma köyünde Toprak Günü dolayısıyla fidan dikme etkinliği yapmak isteyen Filistinliler, İsrail askerleri tarafından korunan Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı.

İsrail askerleri de çıkan arbedenin ardından Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullanarak müdahalede bulundu.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, olaylarda gerçek mermiyle yaralanan bir Filistinli, Nablus'taki Rafidya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail askerlerinin müdahalesinde atılan gazdan etkilenen onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :