Filistin Devlet Başkanı Abbas, Brüksel'de

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Brüksel'de

Filistin Devlet Başkanı Abbas, AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü- Abbas:"Biz kendimizi toprağımız ve insanlarımızı özgürleştirmeye adadık. Eğer İ

BRÜKSEL (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Biz kendimizi toprağımız ve insanlarımızı özgürleştirmeye adadık. Eğer İsrail barış istiyorsa insanlarımızın haklarını çiğnemeyi durdurmalı." dedi.

Abbas, Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yle AB Komisyon binasında görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Mogherini ve Juncker'le görüşmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Abbas, yarın sabah Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapacağını, AP Başkanı Martin Schulz ve AB Konsey Başkanı Donald Tusk'la bir araya geleceğini anlattı.

Abbas, toplantıda Fransız barış konferansı girişimi konusunda AB'nin rolü ve zaman çerçevesi üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Özellikle Fransa'nın ve tüm AB üyesi ülkelerine barış süreci gayretlerinden ötürü teşekkür eden Abbas, "Halkım için sağladıkları siyasi ve ekonomik desteklerden dolayı AB üyesi ülkelere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Abbas, İsrail'in tüm Filistinlileri ortak bir şekilde cezalandırmasının bölgeyi daha fazla aşırı uçlara ve kan dökmeye ittiğini belirterek, "Biz kendimizi toprağımız ve insanlarımızı özgürleştirmeye adadık. Eğer İsrail barış istiyorsa insanlarımızın haklarını çiğnemeyi durdurmalı." ifadesini kullandı.

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini de İsrail ve Filistin arasında barış koşullarının sağlanması açısından bugün yapılan toplantının çok önemli olduğuna işaret ederek, "AB olarak Ortadoğu'da durumun kötüye gitmesinden çok rahatsızız." dedi.

Mogherini, AB'nin iki devletli çözüme güçlü bir şekilde bağlı olduğunu vurgulayarak, "Abbas, Filistin halkı ve yetkilileri her zaman AB desteğine güvenebilir. Mevcut durum, İsrailliler, Filistinliler, AB ve uluslararası toplum açısından çok tehlikeli. Bir çözüm bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :