Filipinler'de Kurban Bayramı

Filipinler'de Kurban Bayramı

Mindanao Özerk Bölgesi'nin yöneticisi Hataman, Müslümanlara birlik çağrısı yaptı- Hristiyanların çoğunlukta olduğu Zamboanga kentinde, yüzlerce Müslüman kent merkezindeki camilere akın etti

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'in Müslümanların çoğunlukta olduğu güneyindeki Mindanao Özerk Bölgesi'nin yöneticisi Mujiv Hataman, Müslümanlardan dayanışma içinde olmalarını istedi.

Hataman, yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların Kurban Bayramı'nda Hz. İbrahim'in Allah'a olan inancının yönlendirdiği fedakarlığını hatırladıklarını belirtti.

"Yaptığımız fedakarlıkları görmezden gelmeyi seçtiği bir zamanda ve de inancımıza şüpheyle yaklaşılan bir dünyada yaşayan biz Müslümanlar için İslam'ın ne anlama geldiğini hatırlamak gerek" ifadesini kullanan Hataman, bu ön yargıların Müslümanlara yabancı olmadığını kaydetti.

İslam dininden olduklarını iddia ederek, korku ve terör salan kişiler yüzünden masum Müslümanların inançları nedeniyle zulüm gördüklerini vurgulayan Hataman, "İslam'a ihanet eden bu kişilere ve bizi bölmek isteyen diğer kötülüklere karşı birlikte durmalı ve dayanışma içinde olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Mindanao bölgesine yakın Zamboanga kentinde, yüzlerce Müslüman bayram namazını eda etmek üzere, Santa Barbara bölgesindeki camiyi doldurdu.

Camiden çıkan Müslümanlar, AA muhabiri ile barış ve uyum dileklerini paylaştı.

Kentte barışın hakim olmasını istediğini vurgulayan Ömer Mandi, "Müslümanlar ve Hristiyanların birlik içinde olacağını umuyorum." dedi.

Ülkenin başkenti Manila'daki Filipinler Diliman Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bayram programında Müslümanlar, ülkenin güneyinde yıllardır süren çatışmaların sona ermesi için dua etti.

Üniversitenin İslami Çalışmalar Enstitüsü'nde görev yapan Profesör Macrina Morados da İslam'ın barış ve sevgiyi teşvik eden bir din olduğunu kaydetti.

Morados, ABD-CBN televizyonuna verdiği röportajda, suç işlemek için dini kullanan radikaller ile İslam'ı özdeşleştirmenin yanlış olacağını belirtti.

Filipinler'de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 12 Eylül'ü tüm ülkede resmi tatil ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :