Filipinler'de İslami eğitim veren en büyük okul açıldı

Filipinler'de İslami eğitim veren en büyük okul açıldı

Mindanao Özerk Bölgesi Valisi Hataman:- "Medreseler kurmak, İslam'a dair yanlış bilgilendirmelerle mücadele için yapılan girişimlerden biridir"

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'in güneyindeki Mindanao eyaletinde ülkenin İslami eğitim veren en büyük okulu açıldı.

Mindanao Özerk Bölgesi Valisi Mujiv Hataman, Mindanao'nun Sumisip kentinde kurulan okulun resmi açılışını yaptıktan sonra gazetecilere verdiği demeçte, İslami eğitim merkezinin radikalleşmenin yayılmasına engel olmak için kurulduğunu ifade etti.

Ülkenin İslami eğitim verecek en büyük okulunda, sadece İslam'ın doğru öğretilerinin anlatılmayacağını, okulun aynı zamanda özellikle okul dışındaki gençler için bir iyileştirme merkezi olacağını belirten Hataman, "Medreseler kurmak, İslam'a dair yanlış bilgilendirmelerle mücadele için yapılan girişimlerden biridir." dedi.

Hataman, başka kentlerde de iyileştirme merkezi niteliği taşıyacak benzer okulların açılacağını dile getirdi.

Basilan Ulema Konseyi Başkan Yardımcısı Abdulmuhmin Alyakanie Mücahit de İslami enstitünün kurulmasının Konsey'in radikallik ve aşırıcılık ideolojisini reddetme mücadelesini destekleyeceğini söyledi.

Mücahit, medrese eğitiminin, gençleri cahilliğin karanlığından ve aşırılık ile terörizmin kabalığından kurtarmanın en etkili yaklaşımlarından biri olduğunu vurguladı.

Müslüman din adamlarının yanı sıra misafir eğitimcilerin de ders vereceği okulda, İslami eğitimle mesleki, balıkçılık ve tarım dersleri de verilecek.

Bin hektarlık alana kurulan okul, 401 bin dolara mal oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :