Fildişi Sahili ve Burkina Faso'daki terör saldırıları

Fildişi Sahili ve Burkina Faso'daki terör saldırıları

Burkina Faso İçişleri ve Güvenlik Bakanı Compaore:- "Le Splendid Otel'e ve Grand Bassam tatil köyüne düzenlenen saldırılarla bağlantısı olan 10 kişi tutuklandı"

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso İçişleri ve Güvenlik Bakanı Simon Compaore, birkaç ay önce Burkina Faso ile Fildişi Sahili'nde düzenlenen terör saldırıyla ilgili 10 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Compaore, gerçekleştirdiği basın toplantısında, 15 Ocak'ta Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da ve 13 Mart'ta Fildişi Sahili'ndeki Grand Bassam tatil köyüne yapılan saldırılarla bağlantıları tespit edilen 10 kişinin tutuklandığını, 6 kişinin ise aranmaya devam edildiğini açıkladı. Compaore, tutuklananların kimliğine ilişkin bilgi vermedi.

Güvenlik yetkilileri de soruşturma kapsamında Burkina Faso güvenlik güçlerinin mayıstan bu yana 49 kişiyi gözaltına aldığını, bunlardan 39'unun serbest bırakıldığını, 10'unun tutukluluğunun sürdüğünü ifade etti.

Fildişi Sahili'nde Abidjan yakınlarında bulunan Grand Basam tatil köyündeki üç otele 13 Mart'ta saldırı yapılmıştı. İslami Mağrip El Kaidesi'nin üstlendiği eylemde 19 kişi yaşamını yitirmişti.

Örgütün, Vagadugu'da ocak ayında Le Splendid Otel'e düzenlediği saldırıda ise 30 kişi ölmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :