Fidan dikip TOMA'yla suladılar

Fidan dikip TOMA'yla suladılar

Mersin'in Tarsus ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla oluşturulan hatıra ormanındaki fidanlara TOMA'yla su verildi

MERSİN (AA) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Tarsus Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturulan hatıra ormanındaki fidanlar Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı ile (TOMA) sulandı.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Taşkuyu köyü sınırlarında 10 dönüm arazide kurulan Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nün hatıra ormanına fidan dikildi. Protokol üyeleri ve polis memurlarının katıldığı etkinlikte yeni dikilen fidanlara TOMA tarafından su verildi.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, yaptığı konuşmada, her yıl 10 Nisan'ın içinde bulunduğu haftanın Polis Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 10 dönümlük araziye bin adet fıstık çamı dikerek hatıra ormanı oluşturulduğunu ifade eden Atmaca, "Ormanlarımız çok önemlidir. Bu nedenle protokol mensuplarımız ve polis teşkilatımızla birlikte polisimizin hatıra ormanını oluşturduk" dedi.

Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan da teşkilatın 171. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını, ilk etkinliği de hatıra ormanı oluşturarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Pankart açılması ve izinsiz eylemlere müdahale konusunda deneyim sahibi olduklarını belirten Çakan, "Bugün kendi pankartımızı kendimiz açalım istedik. Ayrıca TOMA bilindiği gibi faydalı bir araçtır. Az sonra faydalarını göreceğiz. Diktiğimiz fidanlara can suyunu protokol mensuplarımızla verdik. Genel sulamayı da TOMA ile yapacağız. Burada TOMA'nın faydalarını görmüş olacağız. Çevremizin ve şehrimizin güzelleşmesi, bunun yanında diğer sosyal projelerimizi yıl içine yayalım istedik. Hatıra ormanımız hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.

Fidan dikip TOMA'yla suladılar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :