Fetrek Çayı ıslah çalışmaları sürüyor

Fetrek Çayı ıslah çalışmaları sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Torbalı ilçe sınırları içerisinden geçen Fetrek Çayı’nın ıslahı ile alakalı talepler doğrultusunda çalışmalarımızı daha önce başlatmıştık. Bugün itibarıyla 6,8 milyon metreküp kazı yapılmasının planlandığı ıslah projes

İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Torbalı ilçesinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen Fetrek Çayı ıslah çalışmaları kapsamında 3 milyon metreküp kazı yapıldığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Fetrek Çayı'nın ıslahıyla bölge halkının 50 yıllık talebine cevap verdiklerini kaydetti.

Çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü vurgulayan Eroğlu, "Torbalı ilçe sınırları içerisinden geçen Fetrek Çayı’nın ıslahı ile alakalı talepler doğrultusunda çalışmalarımızı daha önce başlatmıştık. Bugün itibarıyla 6,8 milyon metreküp kazı yapılmasının planlandığı ıslah projesinde yaklaşık 3 milyon metreküp kazıyı tamamladık." bilgisini paylaştı.

Çalışmaların kış aylarında da devam edeceğini aktaran Eroğlu, "Bu kış ve 2017'de yine yaklaşık 1,7 milyon metreküp kazı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca 100 bin metreküplük tahkimatın 21 binini tamamladık. Bu dönemde 30 bin metreküp daha tahkimat yapacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin incisi İzmir'de Fetrek Çayı'nı inci gibi yapacaklarını belirten Eroğlu, iş makinelerini seferber ettiklerini, ıslah çalışmalarını örnek biçimde yerine getireceklerini kaydetti.

Islah projesi çerçevesinde mesirelik alanlar da yapılacağını aktaran Eroğlu, açıklamasında, "Dere üzerine tarihi köprüler yapacağız. Taş tahkimatlarıyla muhteşem bir rekreasyon alanı oluşturacağız. Her gelen 'Derenin ıslahını biz yapacağız' demiş ancak bugüne kadar kimse yapamamış. Vatandaşlarımızın 50 yıllık haklı taleplerini biz sonlandıracağız." ifadesine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :