FETÖ'ye finans sağlama iddiasına fezleke

FETÖ'ye finans sağlama iddiasına fezleke

Fezlekeden: (3) - "Tedbir ve gizlilik bu silahlı terör örgütünün dolayısıyla da örgüt üyelerinin ve kısmen de sempatizanlarının ruhuna ve damarlarına işlemiştir"- "Ekonomik gücü yetersiz bir örgütün tesisleşmesi, coğrafi olarak genişlemesi, üye sayısının

İSTANBUL (AA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları iddiasıyla aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 47 şüpheli hakkındaki fezlekede, tedbir ve gizliliğin silahlı terör örgütünün, dolayısıyla da örgüt üyelerinin ve kısmen de sempatizanlarının ruhuna ve damarlarına işlediği belirtildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca 47 şüpheliye yönelik hazırlanan fezlekede, emniyet müdürlüğünü arayan birden fazla kişinin, Maltepe sahilinde işletilen Pinhan Restoran'da FETÖ'nün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin sanki şirketin gelirleri gibi sisteme sokulduğunu beyan ederek, ihbarda bulunduğu anlatıldı.

Bu restoranın basit bir iş yeri olarak düşünülerek ticari amaçla kurulmadığı aktarılan fezlekede, "Tedbir ve gizlilik bu silahlı terör örgütünün dolayısıyla da örgüt üyelerinin ve kısmen de sempatizanlarının ruhuna ve damarlarına işlemiştir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre 'Pinhan' kelimesi 'gizli, saklı, gizlenmiş ve çok gizli' anlamlarına gelmektedir. Bu da gösteriyor ki burası örgütün emir ve talimatları doğrultusunda, örgütün tüm gizli toplantılarının yapılacağı, kararların alınacağı ve uygulanacağı bir yer olarak düşünülmüş ve o amaçla açılmıştır." denildi.

Esasında bu gizli eylemlerle 15 Temmuz hain darbe girişiminin temellerinin de atıldığı savunulan fezlekede, şu bilgiler aktarıldı:

"Ekonomik gücü yetersiz bir örgütün tesisleşmesi, coğrafi olarak genişlemesi, üye sayısının artması gibi unsurların oluşması mümkün değildir. Bu sebepledir ki 15 Temmuz hain darbe girişiminin en büyük destekçilerinden ve olası bir başarıda da en çok nemalanacak kesimi de örgütün mali ayağı olacaktır. Tüm bu nedenlerle örgütün önde gelen iş adamları ve finansına dair olanların darbeye fikren destek verdikleri düşünülse, iştirak ettiklerine ilişkin delil olmasa bile TCK'nın 309. maddesinde belirtilen suç için bu eylemlerde bulundukları konusunda haklarında kamu davası açmak için yeterli şüphe oluşturacak deliller hem bu dosyada hem de ülke çapındaki soruşturmalarda mevcuttur. Çünkü bu silahlı terör örgütünün gizli ajandası 15 Temmuz'da açığa çıkmıştır. Tüm üyeleri olmasa bile önde gelen iş adamları, yargı ve emniyet görevlileri, öğretim elemanları,TSK içerisindeki üyeleri ve bunlara hükmeden imamlarının bu gizli ajandayı bilmemeleri düşünülemez."

Fezlekede, Ali Çelik'in sahibi olduğu Birim Gayrimenkul'de (Pinhan Restoran) örgütsel kararların alındığı ve icrası için yine kendi örgüt üyelerine tebliğ edildiği toplantıların yapıldığı belirtilerek, bu toplantıların genellikle yemekli olduğu, masrafların ise Birim Gayrimenkul'ün cari hesabında faturasız adisyon olarak belirtilen kasa fişlerinden tespit edildiği, ödeme yapılıyorsa bunların himmet paralarından karşılandığının tasnif tutanağına konu tespitler nedeniyle değerlendirildiği kaydedildi.

FETÖ/PDY'nin lideri konumundaki Fethullah Gülen'in talimatları ile örgütün bir dönem "Türkiye imamlığı"nı yapan, 2 numaralı ismi olduğuna dair deliller bulunan Mustafa Özcan'ın, örgüte maddi menfaat ve çıkar sağlamak amacıyla birçok şirket kurduğu aktarılan fezlekede, bu şirketlerin Ali Çelik ve Hızır Güngör gibi örgütte güven sağlamış finansörlere kurdurulduğu bilgisi verildi.

- "Siyasi iradeyle,17/25 Aralık'tan çok daha önce ilişkilerini kestiler"

Fezlekede, "Ticari işletme olduğu göz önüne alınan restoranın diğer soruşturmalara konu olan gizli tanık beyanlarında, FETÖ/PDY'nin yerel ve genel seçimlerde iktidar partisi harici diğer partileri bölgelere göre destekledikleri yönündeki ifadeleri destekler nitelikte somut delillere ulaşılmıştır. Belki de en önemli husus bu örgütün esasında siyasi iradeyle, 17/25 Aralık olayından çok daha önce ilişkilerini kestikleri, tabana başka mesajlar verirken örgüt içerisinde başka başka eylemlerin yapıldığı görülmektedir." denildi.

Örgütün ilk başlarda himmet, kurban, burs gibi faaliyetlerde peşin ya da vadeli nakit olarak çalıştığı halde bir süre sonra senet ve çeki fazla olarak kullanmaya başladığı vurgulanan fezlekede, "Hatta örnekleriyle mevcuttur ki, kendisinden himmet istenen iş adamı o an itibarıyla mali durumunun bozuk olduğunu beyan ederek ileri tarihli çek vermektedir. Çeki alan örgüt mensupları onu hemen tedavüle koyarak iş adamına haciz gelmesine bile neden olmuşlardır. Belki de hayır için çek ve senet verip karşılığında icra baskısı gören kişilerin bulunduğu tek yer Türkiye'dir. Bütün bunlar bu silahlı terör örgütünün hayır ve hizmet hareketi olmadığının delillerindendir."

Fezlekede, PDY'nin sayıları yüzleri aşan, kurum ve kuruluşları aracılığıyla mali açıdan da ülke içerisinde "Devlete Paralel" olarak örgütlenen organize bir yapı olduğu belirtilerek, "Tüm terör örgütleri gibi bu örgütün de eylemlerini ve amaçlarını gerçekleştirebilmek için bir mali yapı ve ekonomiye ihtiyacı vardır. Elde edilen mali yapı ve ekonomik gelirin kaynağının bir önemi yoktur. 'Hedefe giden yolda her şey mübahtır.' kuralı gereğince elde edilen para ya da şirketlerin hukuki olup olmadıklarının bir önemi olmadığı gibi haram veya helal olmasının da bir kıymeti yoktur. Önemli olan örgüt lehine kullanılmasıdır. Örgüt lehine yapılan her şey caizdir." ifadeleri kullanıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :