FETÖ/PDY'ye ait kreş ve halı saha tesisi mühürlendi

FETÖ/PDY'ye ait kreş ve halı saha tesisi mühürlendi

Çorum'da FETÖ/PDY'ye yakınlığı ile bilinen bazı şirketlere ait kreş ve halı saha, "imar kanununa aykırı" oldukları gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi- Belediye Başkanı Külcü:- "İmar Kanunu'na aykırı bir durumun tespiti yapıldı, biz de belediye ol

ÇORUM (AA) - Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yakınlığı ile bilinen bazı şirketlere ait kreş ve halı saha, "imar kanununa aykırı" oldukları gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde FETÖ/PDY'ye yakınlığı ile bilinen bazı şirketlere ait gayrimenkul ve yapılarla ilgili inceleme başlatan Çorum Belediyesi, "imar kanununa aykırı" olduğu gerekçesiyle Ulukavak Mahallesi'nde kreş olarak faaliyet gösteren 4 katlı bina ile Mimar Sinan Mahallesi'ndeki halı saha tesisini mühürleme kararı aldı.

Belediye ekipleri, polis ve zabıta ekiplerinin nezaretinde söz konusu iki yapıyı mühürledi.

- "Hukuka aykırı bir durum tespit edildiğinde gereği yapılacaktır"

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlık gerçekleştirilmiş bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Devletin kurumlarında süreçler var. Süreçler takip edilir ve bir durum ortaya çıktığında gereği neyse yapılır. Bugün yapılan mühürleme, bir süredir devam eden çalışmalarımızın nihai ve son adımıdır. Her iki kurumla ilgili imar ve ruhsat açısından sorunlar vardı, bunların tespitleri yapılmıştır. Belediye olarak bugün de gereğini yaptık." dedi.

Cemaatin veya cemaate yakın iş adamların sahip olduğu ya da herhangi bir vatandaşımızın sahip olduğu gayrimenkul ve yapıyla ilgili kanuna aykırı bir durum varsa bizim görevimiz, sorumluluğumuz kanunun verdiği yükümlülüğün gereğini yapmaktır" diyen Külcü, şu değerlendirmede bulundu:

"İmar Kanunu'na aykırı bir durumun tespiti yapıldı, biz de belediye olarak gereğini yerine getirdik. Herhangi bir kişiye karşı husumet beslememiz söz konusu değil. Herhangi birisine ne ad altında olursa olsun, adı cemaat olsun, başka bir şey olsun, iltimas göstermemiz söz konusu değil. Bizim yetkilerimiz ve sorumluluklarımız neyse belediye başkanı olarak bunu uygulamaktayım. Devletin içerisinde devletten başka otorite olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 78 milyonun hepsinindir, haklarımız ve yükümlülüklerimiz de 78 milyon açısından eşittir ve tartışılmazdır. Hiç kimsenin devletin kanunları ve kurumlarının belirlediği sınırların dışında hareket etme kabiliyeti yoktur."

Otoritenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu vurgulayan Külcü, devletin bu yetkilerini cumhurbaşkanının, başbakanın, hükümetin şahsında kullandığını, bunun dışında başka bir otorite olamayacağını ifade etti.

Kürkçü, "Adı paralel yapı olsun, dikey yapı olsun, yapay yapı olsun, ne olursa olsun tutumumuz gayet açıktır. Cumhurbaşkanımızın tutumu, Başbakanımızın tutumu ortadadır, Milli Güvenlik kararları, Bakanlar Kurulu kararları ve bu mücadeleye yönelik çıkarılan yasalar, talimatlar ortadadır. Biz de onların gereğini tartışmasız şekilde yapacağız. Devletimizi bu tür yapılardan inşallah temizleyeceğiz." diye konuştu.

Külcü, söz konusu yapıya ilişkin 20'ye yakın işletme ve gayrimenkul ile ilgili inceleme yaptıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :