FETÖ/PDY'nin "esnaf ve iş adamları" davası

FETÖ/PDY'nin "esnaf ve iş adamları" davası

FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kırklareli'nde haklarında dava açılan 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu, 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Sözde il imamı, il ağabeyi ve ablası olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında Halk Eğitimi Merkezinde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna getirildi.

Sanıklardan birinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, 14 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Hersek, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

Yıllarca dürüst bir iş adamı olarak görev yaptığını savunan Hersek, terör örgütü ile suçlandığını ve bu güne kadar hiç silahının bulunmadığını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin ''Gözaltına alınmamak için polisten kaçmış ve bir polis memurunu ayağından aracınla ezerek yaralamışsın'' sorusuna Hersek, darbe girişiminden bir yıl önce ayağından ameliyat olduğundan dolayı cezaevinde kalmasının mümkün olamayacağını düşünerek kaçtığını belirtti.

Kaçtığı kişilerin polis olduklarını bilmediğini iddia eden Hersek, ''Darbe girişiminden 4 ay sonra birileri beni arayarak gözaltına alınacağımı söyledi ben de kendilerine cezaevinde kalmamın mümkün olamayacağını belirttim. Daha sonra aracımla seyir halinde iken bir minibüs yanaşarak, polis olduğunu söyleyerek durmamı istedi. Bu sıra ben de durdum iki kişi yanıma geldiğinde gaza basarak uzaklaştım. Orada bir polis yaralandığını iddia ediyor.'' şeklinde konuştu.

- Gülen'i terör örgütü elebaşı olarak görmüyormuş

KHK İle kapatılan FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen kolejde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Abdulkadir Turan ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısının ''Fetullah Gülen'i terör örgütü elebaşı olarak görüyor musun?'' soruna Turan, ''Hayır görmüyorum'' şeklinde cevap verdi.

Turan'ın avukatı ise mahkeme heyetine bu sorunun sorulmasının uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi.

Heyet, Turan'ın cevabını tutanağa geçirdi.

Turan'ın savunma yaptığı sırada mahkeme heyetine soru yöneltmesine karşı Mahkeme Başkanı Yeltepe, tepki göstererek ''Bana soru sorma, ben senin sorularına cevap verecek değilim.'' dedi.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından duruşmaya öğle arası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :