FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"

FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"

Duruşmayı izleyen 15 Temmuz gazilerinden Girgin:- "İçerideki sanıklar, hayatını kaybedenlerin ya da kaçmışların üzerine oynuyorlar. Baktığınız zaman bu işin içinde hiç kimse yok, herkes masum"- Gazi Şahin: "O gece yediğimiz mermilerin hesaplarının sorulma

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Silivri'de görülen "ana darbe davası"nı izleyenler arasında bulunan gazi Hasan Girgin, "İçerideki sanıklar, hayatını kaybedenlerin ya da kaçmışların üzerine oynuyorlar. Baktığınız zaman bu işin içinde hiç kimse yok, herkes masum." dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasını bazı 15 Temmuz gazileri de izledi.

15 Temmuz gazilerinden Hasan Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin Acıbadem Türk Telekom Yerleşkesi'nde ayağından yaralandığını, halen tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Davaya ilişkin bekleyişlerini sürdürdüklerini dile getiren Girgin, "İnşallah Mevlam sabır verir. Her şeye rağmen hayat devam ediyor ne olur olursa olsun. Bugün duruşmayı izledik. İlk izlenimlerim maalesef içerideki sanıklar, hayatını kaybedenlerin ya da kaçmışların üzerine oynuyorlar. Baktığınız zaman bu işin içinde hiç kimse yok, herkes masum. Sonucu bekliyoruz. Adalete güveniyoruz." diye konuştu.

Girgin, ''Bizler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Zaten onun için buradayız. Cumhurbaşkanının yalnız olmadığını göstermeye geldik. Allah'ın adaleti en iyi adalettir. Yargı bizim aleyhimizde veya lehimizde ne karar verirse versin bizim için önemli değil. Bizim haklarımızı yüce Allah verecektir." ifadelerini de kullandı.

Gazilerden Ömer Faruk Şahin de 15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü'nde omzuna gelen üç kurşunla yaralandığını belirterek, "O gece yediğimiz mermilerin hesaplarının sorulmasını istiyoruz. Biz o gece yaralanmak veya gazi olmak için değil şehit olmak için gitmiştik. Çevremdeki kişiler aynı şekilde düşünüyor. Tek istediğimiz 250 şehidin hesabının sorulması.'' dedi.

''Boğaziçi Köprüsünde yaralanarak gazi olan Hakan Doğru ise, ''Köprüde ayağıma kurşun isabet ederek yaralanmıştım. Bizler Fatih Sultan Mehmet'in, 'Çanakkale geçilmez' diyen yiğitlerin torunlarıyız" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :