FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"

FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"

MAZLUMDER Genel Başkanı Beyhan: - "Sivillere kurşun sıkan darbeci askerlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve suçla alakası olmayan için de bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ramazan Beyhan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sivillere kurşun sıkanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Beyhan ve beraberindeki dernek üyeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe davası" duruşmalarını izlemek üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Duruşma salonu girişinde gazetecilere açıklamada bulunan Beyhan, darbecilerin her seferinde, ortamı hazırlamak için her türlü terör, ayrımcılık, mezhepçilik, etnik ve siyasi kamplaşmayı araç olarak kullandıklarını, her darbe veya darbe girişiminden sonra adalet duygusunun zedelendiğini, halkın ciddi zulümler gördüğünü anlattı.

Beyhan, 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında sivillere hedef gözetmeksizin ateş edildiğini, insanların tanklar tarafından ezildiğini, TBMM dahil önemli kurumlara saldırıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kalkışmanın İstanbul ayağını yönettiği anlaşılan içerisinde üst düzey darbeci komutanların da bulunduğu görülen sanıkların yargılaması bu hafta boyunca Silivri'de yapılıyor. Yönetim kurulu üyesi avukat arkadaşlarımızca da takip edilen yargılamada temel beklentilerimiz; adil ve etkili bir yargılama neticesinde darbe girişiminin bütün yönleriyle aydınlatılmasıdır. Sivillere kurşun sıkan darbeci askerlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve suçla alakası olmayan için de bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler