FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

Bazı sanıkların savunmalarının alındığı duruşma yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, bir kısım sanıkların savunmaları alındı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmada, savunma yapan tutuklu sanık Murad Abdurrahman Baltacı, TUSKON’a veya diğer hiçbir derneğe üye olmadığını, derneklerin faaliyetlerine ve toplantılarına katılmadığını ve buraya yardımda bulunmadığını savundu.

Sanık Baltacı, şirket hatlarında ByLock çıktığı iddiasıyla tutuklu bulunduğunu öne sürerek, "Söz konusu hatlar şirket çalışanlarınca kullanıldı. Bu durum HTS kayıtlarınca tespit edilmiştir. Burada da birkaç şirket çalışanı dışında kimseyi tanımıyorum. Hesaplarda para tutmam, bana gelen paralar, ödemelerdir. Benim yatırdığım paralar değildir. Cemaatle hiçbir ilgim olmadı." dedi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk’ün "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 'Çatı' iddianamesinde ve davasında örgütün tepe yöneticilerinden olan Mustafa Muhammet Günay ile bir kez, Cemal Uşak ile 211 kez, İsrail imamı olduğu iddia edilen Harun Tokak ile 46 kez, Uzak Doğu imamı olduğu iddia edilen Hüseyin Kara’yla 10 kez telefon görüşmesi yaptığın tespit edilmiş. Neden bu kişilerle konuştun?" sorusunu, Baltacı, "Bu görüşmeler şirket hatlarından yapılmış. Kim tarafından yapıldığını bilmiyorum." şeklinde yanıtladı.

Başkan Öztürk "Konuşulan kişilerin profillerine bakıldığında bu kişiler sıradan kişiler değil. CIA, CFR, siyasilerle yazışmalar yapmış. Şirket hatları neden bu kişilerde. Bu kişiler sıradan ByLock kullanıcısı değil. Tespit edilen 3 kişiden biri şirketlerinde idari işler uzmanı, biri kontrol mühendisi olarak geçiyor. Bu kişilerin, FETÖ’yle irtibatlı birden fazla şirketlerde SGK kayıtları var. Bu kişileri istihdam etmenin nedeni nedir? Bu kişileri tanıyor musun?" diye sordu.

Sanık Baltacı, soruyu "Kayseri’de çalışan kişiyle hiç yüz yüze görüşmedim. Sahada mühendisti. Bir diğer kişi ise çok uzun süre bizde çalışmamış. Üçüncü kişi ise Ankara ofisimizde çalışmış. 1-2 defa gördüm." diye yanıtladı.

Bunun üzerine Öztürk, "Sözleşmeler feshedildiğinde, eşyalar çalışanlardan alınmaz mı? Şirket hatlarınızı almadınız mı?" dedi. Baltacı ise "Bunu insan kaynaklarına sormak lazım. Olmaması gereken bir şey." diye konuştu.

Bugün yapılan duruşmada toplam 4 sanık savunma yaparken, duruşma yarına ertelendi.

Savunması alınmayan 2 kişi olan Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'​nün ise yarın savunmalarının alınması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :