FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma! İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker yargılanacak

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma! İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker yargılanacak

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi,FETÖ'nün "futbol yapılanmasına" yönelik soruşturmada, eski futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütünün "futbol yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında, eski futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul ederek, ilk duruşmanın 14 Şubat'ta yapılmasına hükmetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen, FETÖ/PDY'nin futbol yapılanmasına yönelik soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, eski milli futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, şüpheli Arif Erdem'in firari olarak arandığı, şüpheli Demiriz'in tutuklandığı, Tütüneker'in ise hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı anımsatıldı.

Tanıkların ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, şüpheliler hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :