FETÖ'nün eğitim danışmanını tanık ifadeleri deşifre etti

FETÖ'nün eğitim danışmanını tanık ifadeleri deşifre etti

Adana'da örgütün "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evine düzenlenen operasyonda yakalanıp tutuklanan şüpheli hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi- İddianamede şüphelinin FETÖ/PDY'nin "Adana il eğitim danış

ADANA (AA) - SATUK BUĞRAHAN TOPALOĞLU - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalanan şüphelinin örgütün "Adana il eğitim danışmanı" olduğu, geçmişte Trabzon'da askeri okullara gidecek öğrencileri belirlediği ve saklanacak yer arayan örgüt üyelerine ev temin ettiği belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipler tarafından 29 Nisan'da merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi'nde bulunan bir hücre evinde yakalanıp tutuklanan Muzaffer Ö. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan 15 yıl hapis istemiyle hazırladığı 15 sayfalık iddianame Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan inceleme sonucu kabul edildi.

İddianamede, "İbrahim" kod ismini kullandığı öne sürülen Muzaffer Ö'nün örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer aldığı aktarıldı.

Şüpheli hakkındaki tanık beyanlarına da yer verilen iddianamede, Muzaffer Ö'nün FETÖ/PDY'nin "Adana il eğitim danışmanı" olduğu belirtildi.

Tanık olarak ifadesine başvurulan H.A, Adana il eğitim danışmanının örgütün kentteki öğrenci yapılanmasının en üst seviyesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İl imamı ve il eğitim danışmanı en üst seviyedeki kişilerdir. Eyalet talebe mesulü ve il lisecisi, il eğitim danışmanına bağlıdır. Sohbet toplantılarında il eğitim danışmanı konuştuğunda herkes susup onu dinlerdi. İl eğitim danışmanıyla toplantı yapmak kolay bir iş değildir. Onunla herkes toplantıya giremez. Adana il eğitim danışmanı İbrahim kod adlı şahıstı."

- Trabzon'da da örgüt içinde üst düzey görevde bulunmuş

İddianamede, Muzaffer Ö'nün kendi adına kayıtlı iki ayrı telefon hattında şifreli haberleşme programı ByLock tespitinin yapıldığı ve ByLock grubunda 165 kişinin ekli bulunduğu aktarıldı.

Ayrıca Eagle kullanıcısı da olduğu kaydedilen Muzaffer Ö'nün ByLock üzerinden örgüt üyelerine moral vermek için "Süreç sandığınız kadar uzun sürmeyecek, o zaman siz gününüzü göreceksiniz" şeklinde yazışmalar yaptığı da iddianamede yer aldı.

İddianamede örgütün hücre evinde yakalanan Muzaffer Ö'nün saklanacak yer bulmak için "gaybubet evi" talebinde bulunan örgüt mensuplarına da ev temin ettiği kaydedildi.

Muzaffer Ö'nün Adana'ya gelmeden önce Trabzon'da da bulunduğu belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli, Adana’ya gelmeden önce örgütün Trabzon yapılanması içerisinde 'İsmail' kod adını kullanarak Trabzon sorumlusu olmuş, ayrıca Trabzon'da FETÖ/PDY terör örgütünün mahrem yapılanması içerisinde askeri okullara gidecek öğrencileri seçen kişi olması nedeniyle örgütte 'Ser-doktor' görevini üstlenmiştir. Şüphelinin bu görevleri ifa ederken üst düzey kişilere sohbetler verdiği, telefon tespitinin yapılmasına engel olmak için örgüt üyelerine ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğini de aktardığı belirlendi. Şüphelinin örgütün Trabzon ile Adana yapılanması içerisinde yönetici konumunda olan şahıslardan olduğu tespit edildiğinden üzerine atılı 'silahlı terör örgütü yönetme' suçundan en üst sınırdan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur."

İddianamede savunmasına yer verilen Muzaffer Ö. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :