FETÖ'nün darbe girişimini "Son Darbe"de anlattı

FETÖ'nün darbe girişimini "Son Darbe"de anlattı

Yazar Yasin Topaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında yaşananları AA'nın fotoğraflarıyla anlattığı "Son Darbe" kitabını okuyucuyla buluşturacak- Topaloğlu:- "Tarihe tanıklık etmeliydik. Duruşumuzu hiç zaman kaybetmeden ortaya koymalı

İSTANBUL (AA) - SALİHA ÖZDEMİR - Yazar Yasin Topaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaşananları, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarıyla anlattığı "Son Darbe" kitabının yarın okuyucuyla buluşacağını söyledi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz menfur ve barbar saldırı akşamı gecesi editörlüğünü yürüttüğü Ankara'daki yayınevinde olduğunu belirtti.

Darbe girişiminden İstanbul'daki bir arkadaşının araması üzerine haberdar olduğunu ifade eden Topaloğlu, daha önce de darbelere şahit olmuş biri olarak "Ne yapabiliriz?" diyerek telefonla arkadaşlarını aradığını aktardı.

Bir iş adamı arkadaşının, "Halk sokağa çağrılmalı." dediğini dile getiren Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Bunun üstüne biz de sokağa çıktık ve Söğütözü'ndeki AK Parti Genel Merkezi'ne gittik. O saatlerde oldukça cılız bir kalabalık vardı ve uçaklar alçaktan uçarak ses bombası atılmış gibi üzerimizden geçiyordu. Gece yarısı olmadan kalabalık arttı. AK Parti'yi ele geçirmek için gönderilen iki tank ele geçirildi. Saat 01.00 civarında darbenin akıbeti, başaramayacakları anlaşılmıştı. Başarısız darbe girişiminin ertesi günü de sokağa indim. Ankara'nın bütün ana caddelerinde ve meydanlarında milletin büyük bir azimle varlık gösterdiğini ve Türk insanının her birinin bir hikayesi olduğunu fark ederek, hızla bir kitap hazırlamaya karar verdim."

- "Tarihe tanıklık etmeliydik"

Yasin Topaloğlu, sokaklarda, "ötekileştirilmiş" Türk insanının idrakine giydirilmek istenen "göbeğini kaşıyan adam" gibi yaftalarını yırtıp attığını gördüğünü söyledi.

Böyle bir dönemde tarihe tanıklık etmenin önemini vurgulayan Topaloğlu, "Tarihe tanıklık etmeliydik. Duruşumuzu hiç zaman kaybetmeden ortaya koymalıydık. Bu heyecanla hemen bir kitap hazırlamak için seferber olduk. Zaten FETÖ hakkında en fazla bilgiye Elips Yayınları olarak biz sahiptik. Daha önce, yaklaşık 10 civarında FETÖ'yle ilgili kitap yayınlamıştık." dedi.

Topaloğlu, tanklardan açılan ateş sırasında büyük bir kahramanlık sergileyen Türk halkının yazdığı destanı bir an önce görünür kılmak istediğini ve 17 Temmuz'da kitabın adını "Son Darbe" olarak belirlediğini ifade etti.

- "AA'dan aldığımız fotoğrafların hikayelerini yazdık"

Topaloğlu, yaklaşık 10 kişilik tasarım, editör ve redaktörlerden oluşan bir ekiple 10 günlük hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Kitap 3 bölümden müteşekkil. Birinci bölümde FETÖ'nün tarihi perspektifiyle beslendiği referansları inceledik. FETÖ'nün ilham aldığı tarihi gelişmeler ve kullandıkları dini terminolojiyi, örgüt yapısını, uluslararası yapılanmalarını anlattık. AA'dan aldığımız fotoğrafların hikayelerini yazdık. Üçüncü bölümde Türkiye'de darbelerin tarihini anlattık. Son olarak da saat saat neler yaşandığını kronolojik olarak kaydettik."

"Son Darbe" kitabının 26 Temmuz'da matbaaya verildiğini söyleyen Topaloğlu, kitabın yarından itibaren internet üzerinden ve tüm kitapçılardan temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

- Yasin Topaloğlu

Yazar Topaloğlu, 1962 yılında Kilis'te doğdu. Reklamcılık ve kamuoyu araştırmaları alanında çalışan Topaloğlu, 1996-2000 yılları arasında Büyük Anadolu Gazeteciler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü. 2002'den bu yana Elips Yayınlarında editörlük yapan yazar, merhum Aydın Menderes'le "Gölgede Bir Şey Kalmasın" söyleşi kitabını, Milli Görüş Hareketinin teknokratlarından Kahraman Emmioğlu'nun hayatını anlatan, önsözünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı "Su Gibi Geçen Yıllar" kitabı ile "Kozmik Oda", "Palamut Mesihi" ve "Türkiye'yi Sarsacak On Gün" gibi eserleri okuyucuyla buluşturdu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler