FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adanalılar, demokrasi nöbetini "şükür orucu" tutarak sonlandıracak

ADANA (AA) - Adana'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sürdürdükleri "demokrasi nöbeti"ni sahur yaparak sonlandırdı.

Uğur Mumcu Meydanı'nı dolduran katılımcıların büyük bölümü alandan ayrılarak, AK Parti İl Başkanlığı önünde bekleyişlerini sürdürdü.

Parti binası önünde oluşturulan alanda Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi, şükür namazı kılındı.

Vatandaşlara karpuz, tatlı ve çorba ikramı edildi.

Bazı kişiler ise araçlarıyla konvoy oluşturarak şehirde tur attı.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana meydanlardan ve parti binasının önünden ayrılmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Demokrasi nöbeti tutan bazı kişilerin "şükür orucu" tutmak istediğini kendisine ilettiğini belirten Yeni, yaptıkları çalışmayla çok sayıda kişinin katılımıyla sahur organizasyonu düzenlediklerini dile getirdi.

Vatanı ve milleti bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha gösterdiklerini vurgulayan Yeni, "Buraya gelerek burada 27 gün kesintisiz nöbet tutan, iradeye, demokrasiye sahip çıkan, vatanın birliği ve beraberliği noktasında devletle millet bütünleşmesini ortaya koyan Adanalılarla böyle bir geceyi bizlere yaşattıkları için onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :