FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, darbe girişimine tepki gösterildi- Vali Demirtaş:- "Allah'ın izniyle gerektiğinde tankların önüne yatacağız, bombalara hedef olacağız. Ama kimse bu memleketin milli iradesini çiğnemeyecek çiğnettirmeyeceğiz"

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinin son gününde vatandaşlar meydanı doldurdu. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. İlahilerin de seslendirildiği etkinliğe katılan gencinden yaşlısına vatandaşlar ellerinde Türk bayrağıyla darbe girişimini protesto etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş burada yaptığı konuşmada, kentte sıcağa rağmen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılımlarından dolayı tüm kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Demokrasi nöbetini 27 günden bu yana çoşkuyla katkı verildiğini anlatan Vali Demirtaş, tek istek ve dualarının bundan sonra böyle bir darbe girişimiyle memleketin karşı karşıya kalmayacağını söyledi.

Demirtaş, bundan sonra kimsenin kalkışmaya cesaret dahi edemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Siz varken milletimiz varken kimse bundan sonra bu darbe girişimine teşebbüste bulunamayacak. Siz sokaklarda ve meydanlarda bunun dersini verdiniz. Bizim demokrasimiz 27 gün öncesindeki demokrasiden çok daha güçlü artık. Sizler bu Fetullahçı Terör Örgütü'ne 27 günden beri ders veriyorsunuz. Bundan sonra kimse bu hatayı yapamayacak. Allah'ın izniyle gerektiğinde tankların önüne yatacağız, bombalara hedef olacağız. Ama kimse bu memleketin milli iradesini çiğnemeyecek, çiğnettirmeyeceğiz. Bizim için milli irade bir namustur kardeşlerim. Ona namusumuz kadar sahip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanımızın ve hükümetimizin de arkasındayız. Sizler olduğunuz müddetçe kimse bu memlekete, millete kurumlara asla yanlış yapamayacaktır. Sizler bu insanları parmağınızla düzelteceksiniz yanlışlarını ve hatalarını. Zaten bir daha cesaret edemezler. Her biri on, yüz adım bile gidememiştir. Sizleri maalesef karşılarında görünce bu Fetocular geri dönmek zorunda kalmışlardır. Bizler sonuca ulaşana kadar köklerini kazıyana kadar gece gündüz çalışıp kökünü kazıyacağız."

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da vatandaşlara seslenmesi alanda kurulan barkovizyon yansıtıldı. Vatandaşlar çoşkuyla konuşmayı dinledi.

- Osmaniye

Osmaniye’de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an dinledi ve darbe girişiminde hayatını kaybedenler için okunan duaya eşlik etti.

AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, burada yaptığı konuşmada, demokrasi mücadelesine destek verenlere teşekkür etti.

Vatandaşların Allah, Peygamber, vatan, millet sevgisiyle demokrasi nöbetini ilk günden beri tuttuğunu aktaran Tor, "Bizleri bu meydanlarda bir ve beraber tutan Allah'a şükürler olsun. Halkımız, vatanın sahipsiz olmadığını dosta düşmana göstermiştir. Bu dava sadece AK Partinin değil, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün halkımızındır. Demokrasi nöbetine başından sonuna kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerden oluşan grup semazen gösterisi sundu. Vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın halka seslenişini izledi.

- Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, eline aldıkları Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Alan içerisinde kurulan platformda vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı yayında izledi.

Alanda vatandaşlara su ve yiyecek ikramlarda bulunuldu.

Demokrasi nöbetine AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik başta olmak üzere, ilçe başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Hatay

Hatay'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda bir araya geldi.

Vatandaşların saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okumasıyla başlayan etkinlik ilahilerle devam etti.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan kalabalık attıkları sloganlarla FETÖ'ye tepki gösterdi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetinde 27'nci güne gelindiğini hatırlatarak her gece nöbette bekleyen halka teşekkür etti.

Yapılan darbe kalkışmasında ülkenin dirliğini ve birliğini bozmaya çalışanların amaçlarına ulaşamadığının altını çizen Kimyeci, "Bayrağımızı yere düşürmek üzere 40 yıldır sinsi plan yapan FETÖ terörünü şahsım ve milletim adına lanetliyorum" diye konuştu.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Kore gazilerinin yanı sıra birçok vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :