FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı Esergep, darbe girişimini kınadı

BÜKREŞ (AA) - Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) Başkanı Celil Esergep, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi konusunda "Birlik olarak demokrasiye yönelik her türlü saldırıyı, ülkeyi istikrarsızlaştırmaya matuf her türlü girişimi kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Esergep, yaptığı basın açıklamasında 15 Temmuz darbe girişiminin toplum nezdinde kaygıya yol açtığını kaydederek Türkiye'de ilan edilen olağanüstü halin halkın günlük hayatını etkilemeyeceğini belirtti.

Açıklamasında "Türkiye, bizler için ikinci bir vatan, aynı zamanda Romanya’nın da stratejik ortağıdır." ifadesine yer veren Esergep, Romanya'daki Tatarlar olarak Türk halkının yanında olduklarını vurguladı.

Darbe girişimi gecesinde anında sokağa çıkan Türk halkının gösterdiği tepkiye değinen Esergep, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla birlik olmalı, uluslararası düzeyde barışı ve karşılıklı anlayışı teşvik etmeliyiz."

Tatarların Bükreş'e yerleşmelerinden sonra toplumla çok iyi bütünleştiklerini aktaran Esergep, Türkiye'de hukuk ilkelerinin gözetilmesi, demokrasinin gelişmesine katkı sağlanması için halkın çoğunluğunun oyunu arkasına almış bir hükümetin politikalarını yürütmesi gerektiğini belirtti.

Esergep, darbe girişimi gecesi yaşanan türden zor anların üstesinden ancak birlik ve beraberlik halinde gelinebileceğine işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :