FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Trabzon, Ordu, Giresun, Bayburt, Rize ve Gümüşhane'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürüyor

ORDU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Ordu ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada, ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çarşamba akşamına kadar meydanlarda olmayı sürdüreceklerini belirten Yılmaz, gerekirse bir ay daha meydanlarda bulunacaklarını söyledi.

Yılmaz, ilk günden bu yana siyasi partilerin gerek iktidarı gerekse muhalefetiyle bu alanda buluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şerden nasıl hayır doğuyormuş, bu meydanda gördük. İlk günden itibaren başta Sayın Valimiz, Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Cumhuriyet Başsavcımız, belediyemiz, kolluk kuvvetlerimiz ve tüm birimlerimizle 'Darbe oluyor' sözü duyulur duyulmaz bu meydanda biriktik ve halen buradayız. Siyasi partilerimizin milletvekilleri, iktidarı, tüm ilçe başkanları ve belediye başkanları o gece buradaydı, bugün de burada. Bu millet, hem Ordu hem de Türkiye olarak birlikteliğini göstermiş oldu. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."

Bu demokrasi ve milli irade mücadelesinin kazananının millet olduğuna işaret eden Yılmaz, "Demokrasi mücadelesinin sonucunda bir kardeşlik iklimi ve ortamı oluşmuştur. Bundan sonra askerimize ve polisimize sahip çıkacağız. O gün sandılar ki milletimizin iradesiyle seçilmiş olan Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu ülkeyi terk edecek. Fakat yanıldılar. Bu milletle birlikte darbeye, ihanete ve hainlere 'Dur' denildi. Bu destek olduğu sürece Türkiye büyümeye devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından gösteri sunuldu. Etkinlikler kapsamında bazı çocuklar da şiir okudu.

- Rize

Rize'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Vatandaşlar, müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

15 Temmuz akşamından bu yana FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla tutulan "demokrasi nöbeti"ne katılan 80 yaşındaki Balkız Holoğlu, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Türk bayrağıyla meydana gelen Holoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamından bu yana vatanı korumak ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için meydana geldiğini belirterek, "Erdoğan'ı çok seviyorum. Onu Allah başımızdan eksik etmesin." dedi.

- Trabzon

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde devam eden demokrasi nöbetine katılanlar, Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konserini dinledi.

Darbe gecesi ülke genelinde yaşanan olayları sinevizyondan izleyen vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da çeşitli marşlar seslendirdi.

- Giresun

Giresun'da vatandaşlar, Atatürk Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini sürdürüyor. Sivil toplum örgütü üyeleri ise meydanda kurdukları çadırda nöbete devam ediyor.

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlara meydanda çay ikram ediliyor.

- Gümüşhane

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Gümüşhane'de de demokrasi nöbeti devam ediyor.

Atatürk Caddesi’nde düzenlenen programa, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alanda bulunanlar, Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyerek dua etti.

Programda, yerel sanatçı Halil Soydaş kahramanlık türküleri seslendirdi.

- Bayburt

Bayburt'ta Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tuttu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :