FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Muş ve Bitlis'te, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor

MUŞ/BİTLİS (AA) - Muş ve Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti” sürüyor.

Muş'ta, Belediye Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini açarak ellerindeki Türk bayraklarıyla sürekli tekbir getiren vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişimini lanetledi.

Başkanı Feyat Asya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 25 gün geçmesine rağmen vatandaşların halen meydanlarda olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin üzerinden 25 gün geçtiğini ifade eden Asya, şöyle konuştu:

"Bugün milli irade nöbetinin, halkın dirilişinin ve direnişinin 25'nci günü. Dün bunu taçlandırmak için Muş halkı bu meydanı doldurdu. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız, demokrai nöbetine bir virgül koydu, noktayı koymak üzere ikinci bir talimatını bekliyoruz. Yine yaşlısı, genci, engellisi, kadını, erkeği ve toplumun bütün katmanlarıyla Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak anlayışıyla bir araya geldik. Milli irade nöbetini halkımızla tutmanın sevincini, onurunu ve güzelliğini yaşıyoruz. Bir kez daha Muş halkına müteşekkir ve minnettar olduğumuzu, bu halkın kendi iradesine, vatanına ve ülkesine sahip çıkacağının mesajını vermek üzere bir aradayız. İnşallah bu birliğimizi dış güçler ve işbirlikçileri bozamayacak."

Bitlis'te de FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, 25 gündür "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 25 gündür meydanları bırakmayan vatandaşlar, AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini lanetledi.

Sürekli tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı nöbette, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu nöbette vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :