FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Van'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor- Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe:- "Dün Türkiye'nin her yerinde yapılan demokrasi ve şehitler mitinglerinde mahşeri kalabalık vardı. Dünya asla bu mahşeri kalabalığı u

VAN (AA) - Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı meydanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Meydanda toplananlara seslenen AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, alanları terk etmeyen "demokrasi nöbetçileri"nin tarih yazdığını belirterek, milletin 15 Temmuz'dan beri iradesine ve cumhurbaşkanına sahip çıkmak için alanlarda olduğunu söyledi.

Milletin darbecilere gereken dersi verdiğini ifade eden Soğanda, "Beşyol Meydanı'nda Okçular Tepesi'ni hiç bırakmayan bu millet bugün tarih yazdı. Türkiye'nin her tarafından insanlar, Van'ın bu görkemini konuşuyor. Okçular Tepesi'nde çekilen fotoğraf İstanbul'da sokaklara asıldı. Sizler burada iradenize sonuna kadar sahip çıktığınızı gösterdiniz. İnşallah bu hainler sizin gücünüzün farkına varmışlardır." dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise 15 Temmuz'un hayırlara fesile olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmeler yaptı:

"FETÖ, eğer yüreğin varsa sen de bu millet gibi alanlara gel. Bu millet siz hainlere asla pabuç bırakmaz. Bu milletle yeniden tarih yazarak milletine, devletine ve ümmetine sahip çıktı. Dün Türkiye'nin her yerinde yapılan demokrasi ve şehitler mitinglerinde mahşeri kalabalık vardı. Dünya asla bu mahşeri kalabalığı unutmaz. İstanbul'daki kalabalığın aynısı Van'da da vardı. Burada da milletimiz alanları doldurarak cumhurbaşkanımıza ses verdi."

Konuşmaların ardından "demokrasi nöbetçileri", Türküler eşliğinde uzun süre halay çekti.

Tuşba Belediyesi tarafından alandakilere yemek ve çay ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler