FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

ÇANAKKALE/BALIKESİR/YALOVA (AA) - Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepki amacıyla vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.
Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, çalınan marş, şarkı ve türkülere eşlik etti.
Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu etkinlikte, hayırseverler tarafından pilav ve su ikram edildi.
- Balıkesir
Balıkesir'de Milli İrade Meydanı'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinde, "15 Temmuz Şehitleri" anısına Kur'an-ı Kerim okundu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda darbe girişimine ait görüntüler ile gündeme dair haberler izlendi.
Meydana Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlarla eğlendi.
Marmara Adası'nın Asmalı Mahallesi'nde yaşayan 87 yaşındaki Semiha Şalvarcı, torunuyla "demokrasi nöbeti"nin 25. gününde de meydandaki yerini aldı.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan bu yana her gün meydanlara gelip bayrak sallayan ve torununa iyi bir gelecek bırakmak için vatana, bayrağa sahip çıkılması gerektiğini belirten Şalvarcı, hainlere karşı milletle ortak hareket ettiğini söyledi.
Şalvarcı, son güne kadar demokrasi nöbetine devam edeceğini ifade ederek, bundan sonra da Türkiye'ye karşı herhangi bir harekette, yaşına rağmen dik duracağını dile getirdi.
- Yalova
Yalova'da, 15 Temmuz'dan bu yana Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmayan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.
Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi, söylenen marşlara eşlik etti.
Ayrıca hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.
Sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaf tarafından meydanda kurulan stantlarda çay, su ve yiyecek ikram edildi.
Demokrasi nöbetine katılan Erdal Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamından beri meydanda bulunduğunu söyledi.
Vatanın kolay kazanılmadığı dile getiren Dönmez, meydanlarda tutulan nöbetlerin ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.
Dönmez, darbe girişimini kınayıp, "Generaller, aldıkları maaşlar yetmiyor gibi bizim vergilerimizle, bizim uçaklarımız ve tanklarımızla saldırdılar." dedi.
Bilge Hacıbekiroğlu da FETÖ'nün, tankı, tüfeği vatandaşa doğrultarak büyük bir zalimlik yaptığını ifade ederek, "15 Temmuz'daki şehitler olmasaydı yanmıştık. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Onlar olmasaydı şu anda Amerika mı gelirdi, ne gelirdi belli değil. Memleket çok kötü duruma düşecekti. Allah şehitlerimizden binlerce kez razı olsun. Hepimiz kardeşiz. Bu memleket hepimizin. Kimse gelip bu memleketi parçalayamaz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :