FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya'da onbinlerce vatandaş demokrasi nöbetini sürdürüyor-AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:-"Yarın akşam nöbetler meydanlarda bitecek ama evlerde nöbete devam edeceğiz"-Sakarya Valisi Coş:-" Türk Silahlı Kuvvetlerini özellikle askerimizi aynen pol

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlardaki demokrasi nöbetine devam ediyor.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Kurra hafız Hızır Özkök'ün Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar, şehitler için dua etti. Mehter takımına eşlik eden vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu.

Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.

Sakarya'da faaliyet gösteren oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, dernek başkanları ve muhtarlar ile kentte yaşayan gaziler ve şehit aileleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, Demokrasi Meydanı'nında kurulan kürsüye çıkarak, vatandaşları selamladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasında yer almak olduğunu söyledi.

Türkiye'yi barışın, adaletin merkezi haline getireceklerini ifade eden Külünk, "Bu coğrafyada kardeşlik hakim olacak. Bu coğrafyaya 100 yıldır dayatılmış kan gidecek, barış gelecek. İşte siz 15 Temmuz gecesi ayağa kalkarak tasfiye ettiğiniz bu iğrenç, alçakça girişimi engelleyerek bu milletin kutlu yürüyüşünün hedefine kararlılıkla varmasına hizmet ettiniz. Bu milletin tankını, helikopterini ve uçaklarını çalıp üzerimize ateş ettiler. 15 Temmuz'dan sonra devlet bağırsaklarını temizliyor. Hiçkimse bu hain terör örgütü mensuplarına merhamet etmesin. Bu yolda Erdoğanımızı yalnız bırakmayacağız. Yarın akşam nöbetler meydanlarda bitecek ama evlerde nöbete devam edeceğiz." diye konuştu.

Külünk, Türkiye topraklarını hainlere asla teslim etmeyeceklerini ve 15 Temmuz gecesi ayağı kalkan ruhun "Çanakkale ruhu" olduğunu dile getirdi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da meydanlarda milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Hainlerin Türk Silahlı Kuvvetlerini de kirletmeye kalkıştığınıı vurgulayan Coş, şöyle konuştu:

"Darbeye karışmayan, aksine bu hain darbecilere karşı vuruşan ve bu uğurda şehit olan devletimize bağlı ve saygılı, milletimizin hizmetinde olan gerçek askerlerimiz, milletimiz ve emniyet kuvvetlerimizle bu hain kalkışmayı defettik. Türk Silahlı Kuvvetlerini özellikle askerimizi aynen polisimiz gibi eskiden olduğu gibi sevmeye, saygı göstermeye devam edeceğiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ'nün silahlı kuvvetleri değildir. Onların içindeki hainler ayıklanıyor. Tehlike geçmedi. Bunların ağababaları dış düşmanlarımız yeni tuzaklar kurabilir. Evimizde, iş yerimizde nöbete devam edeceğiz. Bizim vatanımızdan başka gideceğimiz bir yer yok."

Öte yandan bazı vatandaşlar da Atatürk Bulvarı'nda otomobil ve motosikletleriyle konvoy yaptı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :